Ο Τζιοβάνι για Μουντιάλ, Νεϊμάρ, Βραζιλία και Αναστασιάδη...

Ο "μάγος" του Ολυμπιακού και του ποδοσφαίρου, Ζιοβάνι, μίλησε στον  ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη.

Ο Τζιοβάνι για Μουντιάλ, Νεϊμάρ, Βραζιλία και Αναστασιάδη...

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 18:00, ο «μάγος» θα παίξει ποδοβόλεϊ μαζί με τον Λουτσιάνο, τον Κλέιτον Σίλβα και τον Στέλιο Κρητικό, στην παραλία «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά.

Ο Μαρσέλο βοήθησε τα μέγιστα σε ρόλο μεταφραστή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζιοβάνι στον Μπάμπη Χριστόγλου και τον Μιχάλη Λεάνη:

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Πάντα επιστρέφω στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη μου χαρά, να δω τους φίλους μου, να δω τους φίλαθλους, τους καλούς φίλους που έχω αφήσει εδώ. Πάντα χαίρομαι πολύ όταν πατάω στην Ελλάδα».

Για τη φιλανθρωπική του δράση και το ίδρυμά του στη Βραζιλία: «Μετά από όλα όσα έχω περάσει στη ζωή μου νιώθω, μετά από όσα μου έχει δώσει ο Θεός, νιώθω υποχρέωσή μου να βοηθάω όπως και όπου μπορώ. Όταν με κάλεσε η Μπαρτσελόνα να έρθω στην Ελλάδα για αυτή την εκδήλωση δεν το σκέφτηκα και πολύ».

Για τη μοναδική στιγμή που είχε με τον Άγγελο Αναστασιάδη όταν ήταν στον πάγκο το Ηρακλή: «Αυτές οι στιγμές ταπεινότητας είναι αυτές που γιγαντώνουν το ποδόσφαιρο και μένουν στην ιστορία».

Για τη Βραζιλία στο Μουντιάλ 2018: «Η Βραζιλία σε όλα τα Μουντιάλ, βγαίνει σαν φαβορί, όπως η Γερμανία και οι μεγάλες ομάδες. Από το να είσαι φαβορί, όμως μέχρι να το δείξεις στο γήπεδο έχει μια απόσταση. Η Βραζιλία έχει πολλούς καλούς παίκτες. Άλλωστε είναι πολύ πιο ωραίο να κερδίζεις την Αργεντινή, τη Γερμανία. Στη Βραζιλία αυτά τα παιχνίδια περιμένουμε. Με όλο το σεβασμό, εμείς θέλουμε να περνάμε από μεγάλες ομάδες και όχι Κόστα Ρίκα κλπ. Πάντως, λόγω της οικονομικής κατάστασης στη Βραζιλία και της κρίσης, ο Βραζιλιάνος δεν είναι πλέον τόσο αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο».

Για Νειμάρ και Έμερσον: «Όλοι περιμένουμε από τον Νειμάρ, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, συμπαίκτες, όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Ρόμα, τον Έμερσον, παρά την πολύ καλή σεζόν που έκανε, στην Βραζιλία δεν είναι σίγουροι αν θα πρέπει να είναι ο βασικός τους πορτιέρο ή ο Έντερσον Μοράες της Μάντσεστερ Σίτι».

Για το ποια βλέπει ως φαβορί του Μουντιάλ: «Στη Βραζιλία βλέπουμε πολύ το γερμανικό, το αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα. Λέω αυτό που λέει η κοινή λογική, η Ισπανία, η Γερμανία, Αγγλία και η Γαλλία είναι τα φαβορί».

Για την απουσία της Ιταλίας: «Οι Βραζιλιάνοι ταιριάζουν με τους Ιταλούς. Αλλά τελικά αυτά που προσφέρει το πρωτάθλημα φαίνεται στην εθνική. Στη Βραζιλία πια δεν βλέπουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Έχει πέσει πάρα πολύ και αυτό αντανακλά στην εθνική τους. Το θέμα είναι στις ομάδες να πηγαίνουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Όταν φέρνεις τους καλύτερους θα ανεβαίνεις, όταν φέρνεις ξένους χειρότερους από τους παίκτες σου θα πέφτεις».

Για τον θρυλικό τελικό Βραζιλία – Ιταλία 4-1 του 1970: «Αυτά να τα ξεχάσετε τώρα. Όποιος είδε είδε. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι πιο δυναμικό και ξεχωρίζουν τεχνικά μόνο οι Μέσι, Κριστιάνο και Νειμάρ».

Για το ποιος προβλέπει ότι θα είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ: «Δύσκολη ερώτηση. Θα πω τον Μέσι, που μυρίζει το γκολ όπως ο Ρονάλντο το φαινόμενο. Αλλά γενικά πια είναι απρόβλεπτα τα πράγματα».