H πορεία δεν «στραβώνει»

Ολυμπιακός, VAR, εξυγίανση, Βόλος, Γιάννενα, κονσόλες και υποδεκάμετρα. Όλα μαζί οδηγούν στο νέο... νταμπλ

H πορεία δεν «στραβώνει»

Η φάση των καθυστερήσεων στους «Ζωσιμάδες» μπορεί να στέρησε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά στην οικονομία της τρέχουσας σεζόν μπορεί να είναι και ένα «δώρο» για τους Πειραιώτες μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου.

Οι γραμμές του VAR μπορεί να στραβώνουν, το πεντάλεπτο των συσκέψεων μέχρι να ακυρωθεί το γκολ του Χασάν και να αποφασιστεί ότι ο Ελ Αραμπί ήταν πιο μπροστά στο «play station» από τον αμυντικό του ΠΑΣ μπορεί να ανοίγει ξανά έναν φάκελο υποψιών αναξιοπιστίας τεχνολογίας και χρήσης της, τα εμπόδια που είναι μαθημένος να βρίσκει εξωαγωνιστικά ο Ολυμπιακός στο δρόμο του τα τελευταία χρόνια μπορεί να έκαναν από νωρίς φέτος την (επαν)εμφάνισή τους, αλλά η αλήθεια είναι η εξής:

Ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει πέρυσι μια τρομερή επίθεση τίτλου μετά το γκολ του Σουντανί που είχε ακυρωθεί στο 0-0 του Βόλου. Κι ήταν πορεία τρένου σε ίσιες γραμμές, χωρίς εκτροχιασμούς, μέχρι την κατάκτηση του νταμπλ. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες είχαν αποφασίσει ότι τέτοια εμπόδια θα τα ξεπερνούν με την επίδειξη κυριαρχίας και ανωτερότητας στον αγωνιστικό χώρο. Κι όταν συμβαίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Πέρυσι ήταν αδύνατο. Μπορεί και φέτος να αποδειχτεί το ίδιο και να είναι αυτή φάση στα Γιάννενα, η απαρχή μιας αντίστοιχης ξέφρενης πορείας με σταματημό μόνο στις κούπες και στις φιέστες.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είναι σε φάση προετοιμασίας, με τις μισές μεταγραφές του να προσαρμόζονται και τις άλλες μισές να μην έχουν μπει καν στο γήπεδο. Ο Μαρτίνς θέλησε ταυτόχρονα με την πρόκριση στο Champions League και τις νίκες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, να ετοιμάσει την ομάδα για να παίξει το 4-3-3 ενόψει Ευρώπης, έχοντας το 4-2-3-1 και το 4-4-2 ως συστήματα έκτακτης ανάγκης. Το είχε πετύχει έως τώρα, δεν το κατάφερε στα Γιάννενα. Διότι ο αντίπαλος ήταν καλά οργανωμένος και επικίνδυνος, όσο ανοργάνωτη και εξίσου... επικίνδυνη ήταν η διαιτητική ομάδα σε αγωνιστικό χώρο και στούντιο. Αλλά και γιατί όταν χάνεις τα πρώτα ημίχρονα και βγάζεις πείσμα, ιδέες και δυνάμεις στην επανάληψη, κάποια στιγμή δεν θα είναι αρκετό.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ήταν ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο και μετά στις δηλώσεις του. Είπε αυτό που όντως είναι η αλήθεια. Ότι το ματς στα Γιάννενα ήταν ένα μάθημα για τη συνέχεια. Κι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι καλός μαθητής, επίμονος, πεισματάρης και ποιοτικός. Είτε πρόκειται για τριγωνομετρίες, μαθηματικά, πληροφορική, κομπιούτερ και παλιές ή εξυγιαντικές μορφές μάθησης. Ειδικά όταν πρόκειται για το αληθινό ποδόσφαιρο, είναι ο καλύτερος...