Το μπόνους των μεταγραφών Ολυμπιακού για Ευρώπη! (vid)

Η ιδιαιτερότητα των μεταγραφών Βινάγκρε, Μπρούμα και Τιάγκο Σίλβα για τον Ολυμπιακό στο Champions League. Και η γκολάρα του Μπρούμα στο Μπερναμπέου

Το μπόνους των μεταγραφών Ολυμπιακού για Ευρώπη! (vid)

Δεν είναι απλά ότι πρόκειται για εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Βινάγκρε από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη θέση του αριστερού μπακ στην Ευρώπη, ο Τιάγκο Σίλβα με πλήθος συμμετοχών στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και στην Championship και ο Μπρούμα με πολύ μεγάλη εμπειρία, σε σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και με μεταγραφές 10-15 εκατομμυρίων ευρώ στην καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός θα έχει δεδομένα μεγάλη βοήθεια από τις κινήσεις που έκανε στο φινάλε της σεζόν, βρίσκοντας τον εξτρέμ που έψαχνε για τη θέση του Ποντένσε, τον αριστερό μπακ για το κενό του Τσιμίκα και τον χαφ που μπορεί να δώσει ξεχωριστή ποιότητα στο δημιουργικό κομμάτι.

Σε σχέση με την παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τους συγκεκριμένους αντίπαλους στον όμιλο του Champions League, πάλι αυτές οι μεταγραφές θα είναι υπερπολύτιμες. Τόσο διότι οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν συμμετάσχει ξανά στην καριέρα τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά βασικά γιατί ξέρουν καλά και τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Μπρούμα έχει παίξει σχεδόν 40 φορές σε Champions League και Europa League με Γαλατά, Λειψία και Αίντχόφεν, ενώ με την Σοσιεδάδ έχει σκοράρει στο Μπερναμπέου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Φυσικά γνωρίζει πολύ καλά από Πορτογαλία αφού το ξεκίνημα της καριέρας του έγινε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έστω κι αν έφυγε πριν πάρει συμμετοχές με την πρώτη της ομάδα. Άρα ξέρει και από Πόρτο. Με την Λειψία έχει παίξει αντίπαλος με την Μαρσέιγ και επίσης έχει βάλει γκολ, αν και η ομάδα του είχε αποκλειστεί.

Ο Βινάγκρε έχει αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές και με θετικότατη παρουσία και αποτελέσματα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Ενώ με τη φανέλα της Γουλβς έχει παίξει ήδη 13 φορές στην Ευρώπη, ανάμεσα τους και σε αυτές με τον Ολυμπιακό. Έχει πάει και στην Γαλλία για την Μονακό, άρα όταν θα παίξει στο Βελοντρόμ δεν θα είναι κάτι άγνωστο. Και φυσικά αφού είναι Πορτογάλος, ξέρει και από Πόρτο.

Ο δε Τιάγκο Σίλβα έχει αγωνιστεί πολλές φορές κόντρα στην Πόρτο, με την Μπελενένσες (4 φορές) και την Φεϊρένσε (άλλες 6). Δεν έχει πανηγυρίσει νίκη, έχει κάποιες ισοπαλίες, αλλά με τον Ολυμπιακό θα είναι αλλιώς. Έχει αγωνιστεί και στην Ευρώπη με την Μπελενένσες σε 7 ματς του Europa League, ενώ ήταν στην Αγγλία έστω και σε μικρότερη κατηγορία, άρα θα είναι σε γνώριμα εδάφη και όχι «ψαρωμένος», όταν θα μπει στο Etihad.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικότατες λεπτομέρειες από τις τελευταίες μεταγραφές του Ολυμπιακού. Όπως φυσικά ξέρει καλά και ο Πέπε από Πορτογαλία και Πόρτο, αλλά και ο Εμβιλά από Μαρσέιγ και Σίτι, αφού έχει παίξει και στην Αγγλία…