Ολυμπιακός: Άντε και στους «16»!

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μοναδική μεγάλη ομάδα της κλήρωσης με την οποία δεν είχε παίξει ποτέ ο Ολυμπιακός στο Champions League. Και «βγήκε». Οι μνήμες Βαλμπουενά, Σα από Μαρσέιγ και Πόρτο. 

Ολυμπιακός: Άντε και στους «16»!

Στα 20 χρόνια της ιστορίας του στο Champions League ο Ολυμπιακός έχει παίξει με όλα τα «μεγαθήρια» που ήταν σήμερα στα «μπαλάκια» της Γενεύης. Οι μοναδική που δεν είχε βρεθεί στο δρόμο της πειραϊκής ομάδας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η Μάντσεστερ Σίτι! Και ήρθε!

Η κλήρωση δεν είναι καλή, αλλά δύσκολα θα ήταν ούτως ή άλλως. Μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Ακριβώς στο χέρι του Ολυμπιακού δεν είναι να περάσει, αλλά έχει τη δυνατότητα να κοντράρει την ομάδα του Γκουαρντιόλα όπως έκανε πέρυσι με την Μπάγερν. Και φυσικά έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στην Πόρτο του Κονσεϊσάο και στην Μαρσέιγ του... Μήτρογλου.

Όχι επειδή τις έχει νικήσει στο παρελθόν. Ούτε επειδή δεν είναι «φόβητρα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αλλά διότι ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι δεν φοβάται κανέναν και δεν σέβεται κανέναν παραπάνω απ' όσο αξίζει.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα αντιμετωπίσει την ομάδα που έχει περάσει τη μισή και... βάλε ποδοσφαιρική ζωή του. Και θα θέλει ακόμη πιο πολύ να τη νικήσει, τώρα στο φινάλε μιας μεγάλης σταδιοδρομίας. Εκεί έχει γνωστούς και φίλους, ας κάνει και μερικούς...«εχθρούς», δεν πειράζει.

Ο Ζοσέ Σα έπαιξε στην Πόρτο, αγωνίστηκε μαζί της και στο Champions League, ξέρει τα πάντα γι΄αυτήν. Πολύ θα ήθελε επίσης να την αποκλείσει, ίσως και για να δείξει ότι δεν έπρεπε να φύγει. Λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν διαφορά. Ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ρούμπεςν Σεμέδο την γνωρίζουν πολύ καλά. Ο Πέπε και ο Τιάγκο Σίλβα επίσης. Έχει πολλά πράγματα να φοβάται η ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κι ας είναι το φαβορί. Αν ψάξει κανείς το καλύτερο αυτής της κλήρωσης είναι «η Πόρτο από το πρώτο γκρουπ».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει στις δύο πρώτες θέσεις μπορεί και τέταρτος. Αλλά θα είναι ανταγωνιστικός κόντρα σε όλους. Το μόνο σίγουρο. Και θα κοιτάξει να πάει ακόμη πιο ψηλά, σε μια διοργάνωση που ξέρει καλά κάθε ιδιαιτερότητά της. Θα δώσει τα πάντα για να πάει στους «16». Έχοντας παίξει πια στην ιστορία του με όλους τους μεγάλους της Ευρώπης.