Eξαργύρωσε το «παρελθόν» του

Την πιο εύκολη πρόκριση της Ιστορίας του σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός στην Κύπρο, κι αυτό χάρη στα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων που τον έφεραν σε θέση ισχύος. Γράφει ο Στέφανος Λεμονίδης

Eξαργύρωσε το «παρελθόν» του

Δεν γοήτευσε ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του στα δυο ματς, όπως στα περσινά προκριματικά, αλλά τη δουλειά του την έκανε μια χαρά, τόσο για την πάρτη του όσο και για την Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Ως γνωστόν, και για να μην επαναλαμβανόμαστε, η φετινή χρονιά ήταν αλλόκοτη για τους γνωστούς λόγους, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον χρόνο να μας δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο στο άμεσο μέλλον.

Οι μεταγραφές που έρχονται στους μπακ και στους εξτρέμ θα γεμίσουν το ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες και έως τις 20 Οκτωβρίου ο Μαρτίνς θα δουλέψει με αυτούς που θέλει για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα του στους ομίλους.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν διακινδύνευσε την πρόκριση, δεν απειλήθηκε από την κυπριακή ομάδα και σε αυτό ήταν καθοριστικό το γκολ του Ελ Αραμπί στο πρώτο ματς, Αποστολή εξετελέσθη και τώρα όλοι κοιτούν μπροστά, στην κλήρωση της Πέμπτης, με τη βοήθεια της Λιόν και της Ομόνοιας που τον έστειλαν στα πλέι οφ και στα εύκολα.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον σέβονται και έχει την τεχνογνωσία να παίζει με δυνατούς και αδύναμους αντιπάλους, με διαφορετική τακτική. Στην ηρεμία της ομάδας βοήθησαν σημαντικά η κατάκτηση του Κυπέλλου με σύνθεση ανάγκης και οι νίκες στα δυο πρώτα ματς, που επιτρέπουν στον Μαρτίνς να έχει τον πλήρη έλεγχο της ομάδας.

Ούτε ένας διανοείται να βγάλει «κιχ» όταν μένει εκτός ενδεκάδας γιατί του βγήκαν όλα τα ρίσκα, όλες οι αλλαγές και αναμένεται να του βγουν και οι μεταγραφές. Δεν είναι τυχαίο που επιμένει στον Εμβιλά, ο Γάλλος χρειάζεται περίοδο προσαρμογής και δεν αργήσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, τις μαγικές εβδομηντάρες μπαλιές.