Κώστας Πολυχρονίου: ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Από το Ναό Χριστού Γεννήσεως στην Παιανία έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σήμερα το απόγευμα ο Κώστας Πολυχρονίου.

Κώστας Πολυχρονίου: ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Η σορός του Κώστα Πολυχρονίου μεταφέρθηκε στην τελευταία κατοικία μέσα σε φέρετρο, που ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του Ολυμπιακού.

Πλήθος κόσμος συνόδευσε το «λιοντάρι» του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου στην τελευταία κατοικία του. Οι συγγενείς του, οι δικοί του άνθρωποι, οι φίλοι του και συνοδοιπόροι του σε όλη τη μεγάλη καριέρα του στους αγωνιστικούς χώρους και στους πάγκους των γηπέδων.

Άνθρωποι της πολιτικής, του αθλητισμού. Στελέχη της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού, αλλά και αντίπαλοί του την εποχή της τεράστιας καριέρας του. Ήταν όλοι εκεί, στον Ιερό Ναό Χριστού Γεννήσεως, στην Παιανία όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία και στο παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου έγινε η ταφή.

Ήταν εκεί για να συνοδέψουν τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού και της Εθνικής στο στερνό ταξίδι του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ακόμη παλιοί του συμπαίκτες, αλλά και νεότεροι παίκτες του Ολυμπιακού: Δαρίβας, Σ. Θεοδωρίδης, Ιωάννου, Κυριμόπουλος, Υφαντής, Λεμονής, Πουρσανίδης, Γκαϊτατζής, Κωτάκης, Γ. Πολίτης, Τζανετουλάκος, Τουλγέρογλου, Καλτσάς, Λεβαντής, Φρονιμίδης, Σταυρόπουλος, Κτενάς, Μπονόβας, Γκαβέζος, Αγγελής, Κελεσίδης, Σταμάτης, Σαββαίδης, Σ. Παπαζογλου, Ποσειδών, Σιώκος, Κοτρωνιάς, Βασιλειάδης, Π. Ρωσίδης και η οικογένεια του αείμνηστου Μιχάλη Κρητικόπουλου. Παρούσα και η άλλοτε σιδηρά κυρία του Ολυμπιακού Λόλα Νταϊφά.

Παρόντες και παλαίμαχοι της ΑΕΚ Νεστορίδης, Αντωνόπουλος , αλλά και του Παναθηναϊκού, Δομάζος, Αντωνιάδης, Τζουνάκος, Ροκίδης, Τσίλης, Αρ. Καμάρας, Μηγιάκης, αφού ο Πολυχρονίου ήταν αγαπητός σε όλους.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι Καραπαπάς, Αγραφιώτης. Εκ μέρους του ΦΩΤΟΣ παρέστη η κόρη του αείμνηστου εκδότη του ΦΩΤΟΣ, Θόδωρου Νικολαΐδη, Όλγα. Επικήδειους εκφώνησαν οι Κώστας Μπαρμπής (πρόεδρος ΠΕΦΟ), Αντώνης Γλύκας, Γιάννης Φρονιμίδης, Αριστείδης Καμάρας, μέλος της οικογένειας Πολυχρονίου, εκπρόσωπος του Δήμου Παιανίας. Άπαντες εγκωμίασαν τον νεκρό και αναφέρθηκαν σε μια άλλη εποχή του ποδοσφαίρου και της ελληνικής κοινωνίας.

Φυσικά και αρκετοί δημοσιογράφοι της εποχής του με επικεφαλής τον Γιάννη Διακογιάννη και νεότεροι.

Στεφάνια κατέθεσαν οι ΠΑΕ, ΚΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, Σ. Κόκκαλης («στο φίλο μου Κώστα» έγραφε η κορδέλα), Σάββας Θεοδωρίδης, Σούπερ Λίγκ, Γιώργος Βαρδινογιάννης, παλαίμαχοι Παναθηναϊκού, ΕΠΟ, βετεράνοι Ολυμπιακού, Βουλή, Κ. Μητσοτάκης, Κουρουμπλής, Βορίδης, Γιώργος Σιδέρης («στον αγαπημένο φίλο», Σ.Φ Ο. Ν. Υόρκης, οικογένεια Σφαιρόπουλου, παλαίμαχοι ΑΕΚ, ΕΠΣ Αθηνών και άλλοι.