Το δύσκολο το έκανε ο... Χασάν!

Ο Ελ Αραμπί έβαλε το γκολ, ο Κάιπερς έκανε το ντεμπούτο του κι ο Χασάν τη μεγαλύτερη μαγκιά στο 2-0 του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό.

Το δύσκολο το έκανε ο... Χασάν!

Όλα τα λεφτά στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό ήταν οι αποκρούσεις των δύο γκολκίπερ. Αυτό που έβγαλε ο Σα με τον Μάζουρεκ στο 14΄και η αντίδραση του Κνετ στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 43΄ήταν οι φάσεις της αναμέτρησης. Όχι γιατί μπορεί να άλλαζαν την ουσία της ή το νικητή, αλλά γιατί ήταν στιγμές που «μένουν» στο μυαλό και δείχνουν ότι ο Πορτογάλος γύρισε σε σούπερ κατάσταση και ο Αυστριακός είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου.

Κατά τα λοιπά, ο Ολυμπιακός έκανε το σύνηθες να παίρνει τα παιχνίδια στην επανάληψη (αρκεί να μη γίνει αυτή η συνήθεια... λατρεία), ο Μαρτίνς έριξε πάλι... Ματιέ-ς στον πάγκο του και είχε τις λύσεις που φέρνουν τις νίκες εκεί που φαίνονται μπελάδες, ο Ελ Αραμπί άφησε πίσω του κάθε γκίνια και κακοδαιμονία, ενώ ο Ραντζέλοβιτς συνέχισε να δείχνει ότι αυτή η χρονιά μπορεί να είναι η δική του και σε διάρκεια απόδοσης, όχι μόνο σε καθοριστικές στιγμές και συμβολή.

Ο Μπρούνο ήταν ξανά καλός στη θέση που τώρα μαθαίνει (και με τον ερχομό του Ντρέγκερ μπορεί να βοηθήσει και στην κανονική του), ενώ ο Κάιπερς πήρε την ευκαιρία του και δεν την αξιοποίησε δίχως αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει άλλη στο μέλλον (άμεσο ή πιο μακρινό)

Αλλά θέλω να γράψω κάτι για την εικόνα που μένει στο δικό μου μυαλό από αυτό το ματς. Στο γκολ του Καφού που αποχαιρετά τον Ολυμπιακό για τη Νότιγχαμ με αξιοπρεπέστατο και έντιμο τρόπο.

Όχι, όμως, για τον σκόρερ του γκολ. Αλλά για το δημιουργό. Ελάτε στη θέση του Χασάν. Ξέρει ότι ο Ελ Αραμπί είναι ο βασικός στράικερ και βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Βλέπει ότι ο προπονητής έβαλε βασικό τον Κάιπερς και άφησε τον ίδιο στον πάγκο, ενώ κανονικά όλοι (και ο ίδιος ο Χασάν) περίμεναν ότι θα έπαιζε σε αυτή την αναμέτρηση. Και γίνεται η φάση στο 86΄.

Κάθε σέντερ φορ στη θέση του δεν θα έβλεπε κανέναν Καφού! Με το κλέψιμο από το λάθος του αμυντικού, θα έπαιρνε την μπάλα και θα κοίταζε κατάματα στην εστία να πλασάρει, να περάσει τον γκολκίπερ, να κάνει οτιδήποτε για να σκοράρει και δείξει ότι είναι εδώ. Τί έκανε ο Χασάν; Είδε τον Καφού σε καλύτερη θέση και σιγούρεψε το γκολ, αντί να το βάλει ο ίδιος.

Όλη η μαγκιά είναι δική του. Και μπράβο του. Διότι όταν βάζεις την ομάδα πάνω από τον εαυτό σου, στο τέλος εσύ θα ανταμειφθείς. Θα σε ανταμείψει η ομάδα και το ποδόσφαιρο...