Το λάθος δεν είναι στην απόφαση, είναι στο πότε πάρθηκε αυτή…

Είναι προφανές ότι η απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη να απομακρύνει τον Ένινγκ, δεν έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Άρη από την Κόλος Κοβαλίβκα. Γράφει ο Γιώργος Συρίδης

Το λάθος δεν είναι στην απόφαση, είναι στο πότε πάρθηκε αυτή…

Είναι προφανές ότι ο επικεφαλής της ΠΑΕ Άρης το είχε στο μυαλό του αρκετό καιρό πριν. Το λάθος του -και λογικά το ξέρει και ο ίδιος- δεν είναι η απόφαση της περασμένης Πέμπτης, είναι η απόφαση του καλοκαιριού να δώσει στον Γερμανό τεχνικό νέο συμβόλαιο. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τότε πιέστηκε να πάρει μια απόφαση για την οποία δεν ήταν και πολύ υπέρ ή αν δεν πιέστηκε άφησε τον εαυτό του να πειστεί από τον Άγγελο Χαριστέα και το περιβάλλον του.

Διότι είναι ποδοσφαιρικά μη λογικό να δημιουργείται ένα πρότζεκτ για το οποίο έχουν μιλήσει οι παίκτες που ήρθαν για τον τρόπο με τον οποίο πείστηκαν να πουν «ναι» ενώ είχαν καλύτερες προτάσεις από άλλες ομάδες και ο προπονητής αυτού του πρότζεκτ, βασικό «κομμάτι» της όλης διαδικασίας, να απολύεται μετά από δύο επίσημα παιχνίδια, με… χρέος και ευθύνη έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απόφαση. Ούτε καλή ή κακή απόφαση. Υπάρχει η απόφαση που πήρε ο Καρυπίδης, ο έχων την πλήρη ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος, την οποία ο ίδιος θεωρεί πως έπρεπε να πάρει για να βοηθήσει την εταιρεία του, την ομάδα του. Δεν μπορεί να κριθεί ο Καρυπίδης για την απόφαση που πήρε την περασμένη Πέμπτη, διότι κανείς δεν ξέρει πώς θα κυλήσουν η χρονιά και η ομάδα μέσα στη σεζόν.

Μπορεί να κριθεί, όμως, για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι και αυτή έβλαψε πρωτίστως τον ίδιο, γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν την πίστευε, άρα πήγε κόντρα στον εαυτό του, έβλαψε και την ομάδα για ευνόητους λόγους. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αλλάζει ο προπονητής -που υπήρχε πέρσι και αυτό έχει τη σημασία του- μετά από δύο επίσημους αγώνες, με τον οποίο υποτίθεται ότι έχει στηθεί ένα πρότζεκτ διετίας.

Το αύριο του Άρη περιλαμβάνει τη συνέχιση του πρότζεκτ με τον Άκη Μάντζιο, μια επιλογή του Καρυπίδη για την οποία θα καρπωθεί τα καλά της και θα κριθεί για τα άσχημά της. Δεν μπορεί να πει κανείς κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή. Ούτε αν είναι καλός ή κακός ή «κάνει» ή «δεν κάνει» για τον Άρη ο Μάντζιος. Αυτά είναι λόγια του αέρα, ανωριμότητες.

Ο Καρυπίδης έκρινε ότι αυτός μπορεί να «τρέξει» την ομάδα και θα κριθεί στο τέλος της σεζόν.

Επίσης, είναι σημαντικό για τον «οργανισμό Άρης» το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΠΑΕ δεν… κρύφτηκε μετά τον αποκλεισμό-σοκ. Ανεξαρτήτως της απόφασης που πήρε για τον Ένινγκ, η δήλωσή του μια μέρα μετά και ότι επέλεξε για άλλη μια φορά να φωνάξει «παρών» δείχνει πείσμα, δείχνει θέληση να μη σταματήσει να δίνει όραμα (και αρκετά χρήματα μαζί είναι η αλήθεια…) σε έναν σύλλογο που έπασχε χρόνια και από τα δύο.

Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω του κορονοϊού, ο Άρης το βίωσε αυτό με λάθος τρόπο το βράδυ της Πέμπτης, αλλά έχει ολόκληρο «γήπεδο» μπροστά του για να διορθώσει τα πράγματα και να παρουσιάσει ένα αγωνιστικό πρόσωπο αντάξιο των προσδοκιών και του οράματος που έχουν οι φίλαθλοί του και ο ιδιοκτήτης του.