Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς

Πώς ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να αξιοποιήσει για τον Ολυμπιακό ενόψει Ομόνοιας το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Με όποια πρόσωπα θέλει…

Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς

Ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης είναι ένας άριστος «οδηγός» για τον τρόπο με τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός μπορούν να καταφέρουν αποτέλεσμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια, την Τετάρτη (23/9) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το θέμα δεν είναι ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιήσει ο Πορτογάλος τεχνικός ώστε να μπορέσει να κάνει ένα σκορ αντίστοιχο με της πρεμιέρας του πρωταθλήματος η ομάδα του, αλλά οι σκέψεις του για τη διάταξη που θα ακολουθήσει. Γιατί είναι ένα εύλογο ερώτημα: θα πάει ο Μαρτίνς με τους τρεις χαφ (που είχε το 0-0 του πρώτου μέρους) ή θα έχει πιο επιθετική και απελευθερωμένη την ομάδα, όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Τρίπολη, όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ; Οι περισσότεροι μπορεί να έχουν εύκολη την απάντηση, αλλά υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια.

Με τους τρεις μέσους (Εμβιλά, Μπουχαλάκη και πιο μπροστά τον Καμαρά) ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε και δεν έκανε καθαρές ευκαιρίες πλην εκείνης του Ραντζέλοβιτς από την μπαλιά του Ελ Αραμπί. Σε αυτό το διάστημα, όμως, οι Πειραιώτες δεν δέχτηκαν ούτε υποψία σοβαρής απειλής από τους φιλοξενούμενους. Κι ο Αστέρας είναι μια ομάδα που κάνει ευκαιρίες. Στην επανάληψη, με το 4-2-3-1 και τους Φορτούνη, Μασούρα να «αλωνίζουν» στο αντίπαλο μισό του γηπέδου, ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ και μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα. Όμως κι ο Αστέρας έκανε πολλές φάσεις σε αυτό το διάστημα, ειδικά μετά το 2-0. Και θα μπορούσε εύκολα να είχε πετύχει έστω ένα γκολ. Κάτι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία ο Μαρτίνς στον αγώνα με την Ομόνοια. Για ευνόητο λόγο. Ένα γκολ των φιλοξενούμενων σε διπλούς αγώνες έχει πάντα σημασία.

Η λογική λέει ότι ο Πορτογάλος θα επιχειρήσει πρωτίστως να αποφύγει κινδύνους και θα φροντίσει να έχει μεγαλύτερη κίνηση, ενέργεια και επιθετικότητα η ομάδα του, ίσως με άλλα πρόσωπα στην επιθετική τριάδα. Και με τη δυνατότητα, φυσικά, να κάνει τροποποιήσεις την ώρα του αγώνα, όπως συνέβη με τις παρεμβάσεις του τόσο στον τελικό του Κυπέλλου όσο και στο ματς του πρωταθλήματος.

Και το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, παρόλο που δεν έχει έρθει ακόμη ο βασικός αριστερός μπακ, ο εφεδρικός δεξιός μπακ, ο βασικός εξτρέμ και ο εξτρά μέσος, του παρέχει ήδη αυτή τη δυνατότητα…