Serie A: Στην σέντρα ξανά και το Campionato!

Τελευταίο ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές του υποχρεώσεις το Campionato, από τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και ύστατο ανοίγει τις «πύλες» του για την νέα σεζόν.

Serie A: Στην σέντρα ξανά και το Campionato!

Η αγωνιστική περίοδος 2019-20 στη Serie A ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου, εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος το διάστημα 9 Μαρτίου-19 Ιουνίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρότι δεν πέρασαν ούτε 50 μέρες από την «αυλαία» της προηγούμενης σεζόν, οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της γειτονικής χώρας είναι στην αφετηρία για την έναρξη μιας σεζόν που βγάζει σε Γιούρο, Κόπα Αμέρικα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως γίνεται αντιληπτό η διοργάνωση που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο διάστημα 19 Σεπτεμβρίου-23 Μαΐου 2021 θα έχει μπόλικες εμβόλιμες αγωνιστικές

Με Πίρλο τεχνικό, για το 10ο σερί η Γιούβε κι η διεκδικήτρια Ίντερ

Δεδομένου του μικρού διαστήματος μεταξύ των δύο σεζόν, αλλά κι ότι η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται το στάτους κβο της δυναμικής των ομάδων δεν έχει αλλάξει και πολύ.

Η Γιουβέντους ξεκινάει τη σεζόν με στόχο να κατακτήσει το 10ο σερί «σκουντέτο» Οι «μπιανκονέρι», στον πάγκο των οποίων θα ντεμπουτάρει ο, δίχως προϋπηρεσία, Αντρέα Πίρλο (αφού ο Σάρι δεν «άντεξε» μετά τον αποκλεισμό από τη Λιόν στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ) είναι το ακλόνητο φαβορί. Έφυγε ο Ιγκουαϊν, έρχεται ο Ντζέκο να πλαισιώσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι ίσως ο Σουάρες, τον οποίο διεκδικεί η Ίντερ, που μετά τη 2η θέση, πέρσι, δεν θα είναι ικανοποιημένη με τίποτα άλλο από τον τίτλο. Στα σκαριά έχει την μεταγραφή του Βιδάλ από την Μπαρτσελόνα, αφού η προοπτική έλευσης του Μέσι έμεινε όνειρο (καλοκαιρινής νύχτας.) Η συμπολίτισσα της Μίλαν πήρε τον παίκτη που όλοι ήθελαν (Τονάλι), από την υποβιβασμένη Μπρέσια, έμεινε ο Ιμπραϊμοβιτς αλλά δύσκολα θα είναι διεκδικήτρια την φετινή σεζόν.

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν η Λάτσιο, του Σιμόνε Ιντζάγκι, επιστρέφοντας μετά από 13 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να επαναλάβει την περσινή σεζόν που την έφερε πριν τη διακοπή του κορονοϊού στον πόντο από την κορυφή. Χρειάζεται περισσότερα από το να πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» της Ευρώπης ο Τσίρο Ιμόπμπιλε. Αντίθετα είναι πλέον δεδομένο ότι η Αταλάντα είναι για ψηλά αφού κράτησε τον κορμό της κι επέστρεψε ο Ίλιτσιτς (που αντιμετώπισε κατάθλιψη). Με στόχο την τετράδα η, Κυπελλούχος, Νάπολι (του Γκατούζο και του Μανωλά, αφού ο Καρνέζης πήγε στη Γαλλία) και η Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» (με νέα, αμερικάνικη, διοίκηση) αντιμετωπίζουν, σήμερα ,στη Βερόνα ,την, τοπική, Ελλάς, ενώ η «αυλαία» της περιόδου 2020-21 σηκώνεται στη Φλωρεντία και το «Αρτέμιο Φράνκι», όπου η Φιορεντίνα φιλοξενεί την Τορίνο.

Κουτσουρεμένη πρεμιέρα

Στα της πρεμιέρας, θα διεξαχθεί, όπως και στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα σε... δόσεις, με τα επτά από τα 10 παιχνίδια της να είναι προγραμματισμένα για το προσεχές τριήμερο Οι υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις ορίστηκαν για τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς η Αταλάντα είχε τον Αύγουστο υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ίντερ στο Γιουρόπα Λιγκ και η «νεοφώτιστη» Σπέτσια (που μαζί με τις επανακάμψασες Μπενεβέντο και Κροτόνε προβιβάστηκαν) στα πλέι οφ ανόδου από τη Serie B και θεωρήθηκε σωστό να πάρουν εξτρά μέρες ξεκούρασης.

Στα αξιοσημίωτα: Οι τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας θα συμμετέχουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ο 5ος και ο Κυπελλούχος σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και ο 6ος στα πλέι οφ του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ. Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

ΣΗΜΕΡA

19.00: Φιορεντίνα-Τορίνο

21.45: Ελλάς Βερόνα-Ρόμα

ΑΥΡΙΟ

13.30: Πάρμα-Νάπολι

16.00: Τζένοα-Κροτόνε

19.00: Σασουόλο-Κάλιαρι

21.45: Γιουβέντους-Σαμπντόρια

ΔΕΥΤΕΡΑ (21.45)

Μίλαν-Μπολόνια.

30/09

19.00: Μπενεβέντο-Ίντερ, Ουντινέζε-Σπέτσια

21.45: Λάτσιο-Αταλάντα,