Ίδιος Φορτούνης με Ομόνοια

Ήταν απόλαυση ο Κώστας Φορτούνης στο καλύτερο παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό. Κι ας ήρθε από τον πάγκο. Η χρονιά μπορεί να είναι δική του, με συνέχεια και συνέπεια στα ματς του Ολυμπιακού

Ίδιος Φορτούνης με Ομόνοια

Με το αριστερό μπήκαν και τα τρία γκολ του Ολυμπιακού στο ματς με τον Αστέρα, αλλά τέτοιο ξεκίνημα με το δεξί δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς. Όχι από την αρχή του αγώνα. Από τότε που οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Όταν επέστρεψαν, η παρουσία του Φορτούνη ειδικά και του Μασούρα (με τα δύο γκολ του) απέδειξαν ότι είναι ευλογία για τον προπονητή του Ολυμπιακού να έχει τέτοιους παίκτες στον πάγκο για να ρίχνει στο ματς όταν «στραβώνει». Θα μπορούσε να ήταν ο Μασούρας και ο Φορτούνης από την αρχή και να έμπαινε στο γήπεδο ο Ραντζέλοβιτς ή ο Χασάν ή κάποιος άλλος και να έκανε τη διαφορά.

Αλλά για την ποιότητα του Κώστα Φορτούνη είχαμε άλλη μια ευκαιρία επιβεβαίωσης σε ένα ματς που ήταν όντως το καλύτερό του από τότε που γύρισε από τον τραυματισμό. Είχε ενέργεια, είχε κίνηση, είχε αέρινη συμπεριφορά στο τερέν, εκπληκτικές εμπνεύσεις και συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, εκτέλεση ιδανική εκεί που πολλοί είχαν φοβηθεί ότι μπορούσε να έρθει πάθημα σαν αυτό του ΠΑΟΚ λίγο νωρίτερα από τον Ατρόμητο.

Η χρονιά αυτή μπορεί όντως να είναι του Φορτούνη, όπως δήλωσε μετά το ματς, διότι το θέλει και το προσπαθεί. Κι ας μένει στον πάγκο, ας χρειάζεται να περιμένει, ας προσαρμόζεται στις ανάγκες της ομάδας. Δεν είναι κακό να θυμώνει ή να θεωρεί ότι πρέπει να παίζει περισσότερο ένας παίκτης αξίας. Κάθε άλλο. Αν, όμως, το βγάζει αυτό ως αντίδραση ποιότητας στο γήπεδο, τότε με έναν δίκαιο προπονητή θα έχει την ευκαιρία να κάνει τη δική του χρονιά! Κι ο Μαρτίνς είναι ένας δίκαιος πολύ καλός προπονητής. Με μεγάλη πίστη στον Φορτούνη και τεράστια στήριξη όταν είχε γίνει η ζημιά το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Φορτούνης δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν ότι είναι παικταράς, Ο κορυφαίος Έλληνας άσος. Αρκεί να πείσει τον εαυτό του ότι σε κάθε παιχνίδι θα είναι αυτός που είδαμε το βράδυ της Παρασκευής. Αρκεί στο ματς με την Ομόνοια να είναι αυτός που απολαύσαμε ξανά στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Αρκεί - κι όταν δεν είναι βασικός γιατί έτσι επιτάσσει η ανάγκη ενός αγώνα - να μπαίνει όπως μπήκε κόντρα στον Αστέρα. Ασταμάτητος.

Ο Μασούρας μπορεί να έχει την ίδια κλάση με τον Φορτούνη, αλλά δε χρειάζεται να πείσει κανέναν ότι όποτε μπαίνει στο γήπεδο δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Είτε βάζει δυο γκολ είτε χάνει ευκαιρίες.

Πάντως από την έξοχη απόδοσή τους στο 3-0 της πρεμιέρας (για τον Ολυμπιακό) δεν μάθαμε κάτι που δεν ξέραμε. Ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον διεθνή άσο που προφανώς και θα (πρέπει να) έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στην Εθνική ομάδα...