Από την αρχή ο διαγωνισμός του Europa Conference League

Η ΕΠΟ επιμένει να βάλει την «Αγιά Σοφιά» στις υποψήφιες έδρες για τη διοργάνωση του Europa Conference League, αν και η UEFA επεσήμανε πως δεν αλλάζουν οι υποψηφιότητες και η επιλογή θα γίνει από την αρχή

 

Από την αρχή ο διαγωνισμός του Europa Conference League

Η UEFA ζήτησε από την ΕΠΟ να αποφασίσει ξανά για την ελληνική υποψηφιότητα διοργάνωσης του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάζει σήμερα, κλήθηκε να ανασκευάσει την απόφασή της, που ελήφθη στις 31 Αυγούστου και αφορούσε τη μεταφορά της έδρας υποψηφιότητας από το Παγκρήτιο Στάδιο στην «Αγιά Σοφιά».

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι οι υποψηφιότητες πόλεων (Ηράκλειο) και Σταδίων (Παγκρήτιο) δεν μπορούν να μεταβληθούν όσο διαρκεί η διαδικασία αξιολόγησης και ανάθεσής απ’ αυτήν για το που θα γίνουν οι τελικοί.

Η ΕΠΟ όμως επιμένει να ζητά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ως υποψήφια έδρα για τη διοργάνωση, πετώντας τον… κάλαθο των αχρήστων την προεργασία που έχει γίνει από τον Φεβρουάριο για την συγκρότηση φακέλου με το Παγκρήτιο Στάδιο ως υποψήφια έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η διεκδίκηση του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023 και η σύνταξη και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου έχει υποστηριχθεί θερμά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου) και τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς της Κρήτης.

Ωστόσο, όπως έγινε σαφές μάλιστα από την UEFA, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την αρχή κι αυτό διότι στο μεταξύ έχουν προκύψει υποψηφιότητες από άλλες χώρες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ