Ολυμπιακός: Είναι πρόβλημα τα χαμένα πέναλτι

Στα πέντε τελευταία πέναλτι που έχει κερδίσει, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει στο... ένα. Κι είναι κάτι που εξετάζει προς λύση ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Είναι πρόβλημα τα χαμένα πέναλτι

Καλά είχε βρει την ησυχία του φέτος με τα πέναλτι ο Ολυμπιακός (έστω αυτά που σφύριζαν οι διαιτητές υπέρ του, διότι όλα όσα έγιναν δεν τα έδωσαν), καθώς ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν απόλυτα εύστοχος όταν αναλάμβανε τις εκτελέσεις. Κι όποτε δεν ήταν στο γήπεδο και χρειαζόταν, τα έβαζε ο Ελ Αραμπί. Με τον Αστέρα Τρίπολης στην περσινή πρεμιέρα και με τον Ερυθρό Αστέρα, αυτό που έδωσε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League.

Από τότε που άρχισαν τα play off στην περσινή Superleague, ο Ολυμπιακός και οι εκτελεστές του κάτι... έπαθαν. Κι έτσι στα πέντε τελευταία πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός έως το φινάλε της σεζόν και τον τελικό του Κυπέλλου, μόλις το ένα ήταν εύστοχο. Κι είναι ένα πρόβλημα που ασφαλώς απασχολεί τον Πέδρο Μαρτίνς, αν και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αλλάξουν οι παίκτες που παίρνουν έως τώρα την πρωτοβουλία.

Στο Ολυμπιακός-Άρης 3-1 ο Φορτούνης αστόχησε με τον Κουέστα προς το τέλος του αγώνα και με το σκορ διαμορφωμένο. Στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 ο Βαλμπουενά έχασε το πέναλτι απέναντι στον Σωτηρίου στο 80' κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, με τον Χασάν να δίνει τη νίκη δυο λεπτά αργότερα. Ο Γάλλος δοκίμασε ξανά στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και το έχασε με τον Διούδη. Το ματς έμεινε στο 0-0. Ο Φορτούνης σκόραρε στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3 (ανοίγοντας το σκορ στο 10΄), για να έρθει και πάλι η αποτυχία στον τελικό του Βόλου, με την κακή εκτέλεση του Ελ Αραμπί πάνω στον Τσιντώτα.

Ο Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί και ο Φορτούνης είναι παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα, άρα αυτοί θα συνεχίσουν να εκτελούν τα πέναλτι. Ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και αποφασιστικότητα εκ μέρους τους, διότι μπορεί στα προηγούμενα παιχνίδια να χάθηκε η νίκη μόνο στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, αλλά στη φετινή σεζόν δεν θα πρέπει ο Ολυμπιακός, μια επιθετική ομάδα που μπορεί να παίρνει τα πέναλτι πιο εύκολα, να μην αξιοποιεί αυτό το πλεονέκτημα. Ειδικά στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Ας το έδινε ο Πολωνός, βέβαια, το πέναλτι στον Ελ Αραμπί στη ρεβάνς με την Γουλβς και σίγουρα θα έμπαινε! Όποιος κι αν το εκτελούσε.