Ένινγκ: «Να ξεκινήσουμε με νίκη»

Για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και την έναρξη της Super League 1, μίλησε ο Μίχαελ Ένινγκ, ο οποίος στάθηκε στην αλλαγή συστήματος των «κιτρινόμαυρων», αλλά και την ανάγκη της ομάδας να ξεκινήσει με νίκη τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Ένινγκ: «Να ξεκινήσουμε με νίκη»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το φινάλε της προετοιμασίας: «Η προετοιμασία ήταν μικρή και ουσιαστικά θα κρατήσει κι άλλο. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος. Προπονηθήκαμε σκληρά, χωρίς τραυματισμούς και αυτό μας αφήνει μία καλή γεύση».

Για το νέο σύστημα πάνω στο οποίο δουλεύει: «Παίζουμε ένα άλλο σύστημα με έναν εξτρά παίκτη στο κέντρο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μία τέτοια αλλαγή πρέπει να ωριμάσει και μπορεί να χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια για να βγαίνουν οι αυτοματισμοί. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν αυτό το σύστημα και είναι σημαντικό. Για το πρέσινγκ, θέλουμε να το εφαρμόσουμε στο γήπεδο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε».

Για τα νέα πρόσωπα της ομάδας και κατά πόσο ανταποκρίνονται: «Σε ανθρώπινο επίπεδο και στα αποδυτήρια, ναι. Είναι πολύ καλό το κλίμα. Στο γήπεδο, θα δείξει ο χρόνος εάν θα καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε».

Για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας: «Δεν μπορώ να πω. Δεν είναι μυστικό ότι προσπαθούμε να φέρουμε τον Χατζισαφί. Προσωπικά θέλω και έναν στόπερ. Το πιο σημαντικό είναι να... φέρουμε όλους τους παίκτες στο top επίπεδό τους. Να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό θέλει τον χρόνο του».

Για το παιχνίδι με τη Λαμία: «Έχουμε κάποιες αρνητικές προϋποθέσεις για αυτό το ματς, όπως ότι θα παίξουμε σε έναν αγωνιστικό χώρο που είναι σε κακή κατάσταση, σε αντίθεση με το Ρύσιο. Ο κόσμος επίσης, ο οποίος είναι ένα δυνατό όπλο για εμάς. Χάνουμε στη δυναμικότητά μας από αυτά τα εδώ. Θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε και να ξεκινήσουμε με νίκη φέτος».

Για τη Λαμία: «Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα. Ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Όλοι περιμένουν ότι θα κερδίσουμε αλλά αυτό δεν κάνει εύκολο το έργο μας».

Για τον στόχο της ομάδας στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη: «Η είσοδος στα πλέι οφ και ό,τι καλύτερο μπορούμε στην Ευρώπη. Πριν την κλήρωση με τους Ουκρανούς, μπορούσε να μας πέσει η Τότεναμ και να μιλούσαμε για ένα σύντομο ταξίδι. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».