Χαντεργκιονάι: Έδειξε ότι κάνει για αντι-Γκασπάρ

Ο Κοσοβάρος μπακ Φλόρεντ Χαντεργκιονάι έμοιαζε στο ματς με την Ελλάδα ως ιδανικό back up του... Ραφίνια για τον Ολυμπιακό

Χαντεργκιονάι: Έδειξε ότι κάνει για αντι-Γκασπάρ

Εδώ και αρκετό καιρό το όνομα του Φλόρεντ Χαντεργκιονάι περνάει ανάμεσα σε εκείνα που είναι υποψήφια για τον Ολυμπιακό για τη θέση του δεύτερου δεξιού μπακ που ψάχνει η ελληνική ομάδα, καθώς μετά την αντικατάσταση του Ελαμπντελαουί από τον Ραφίνια, πρέπει να αντικατασταθεί και ο Γκασπάρ. Ο Μπρούνο που λογικά θα παίξει στον τελικό με την ΑΕΚ είναι υπηρεσιακή λύση, ασχέτως με το τι μπορεί να εξελιχθεί, ενώ για τον Τοροσίδη που θα αγωνιστεί αριστερό μπακ όλα δείχνουν ότι αγώνας του Σαββάτου (12/9) στο Πανθεσσαλικό θα είναι ο τελευταίος της τεράστιας καριέρας του.

Δεν είναι φυσικά ανάγκη πρώτης γραμμής η απόκτηση δεύτερου δεξιού μπακ αφού υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αυτή την ώρα για τους πρωταθλητές, όμως αυτό που είδαμε από τον «Φλο» στο ματς της Πρίστινα ανάμεσα στο Κόσοβο και στην Ελλάδα, μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ικανοποιητικό δείγμα. Όχι η εικόνα του πρώτου μέρους όπου είχε χρησιμοποιηθεί αριστερά ο 26χρονος παίκτης της Χάντερσφιλντ, αλλά εκείνη της επανάληψης, όταν έπαιξε στην κανονική θέση του. Αυτή για την οποία τον κοιτάζει ο Ολυμπιακός.

Ήταν πολύ αξιόπιστος αμυντικά, ενώ από την πλευρά του δημιούργησε πολλά προβλήματα κυρίως με τις σέντρες του, αλλά και τις πλαγιοκοπήσεις που έκανε, στην ελληνική άμυνα. Ο Φαν΄τ Σιπ είδε ότι ο Γιαννούλης είχε αρκετά θέματα από εκεί και γι΄αυτό μετά το 60΄έβαλε τον Μασούρα για καλύτερη αμυντική λειτουργία στην πλευρά και για βοήθεια στον μπακ του ΠΑΟΚ.

Ο Χαντεργκιονάι (ή Χαντερτζόναϊ που τον έλεγε στη μετάδοση ο Αλέξης Σπυρόπουλος), ήταν αυτός που έβγαλε τη σέντρα στο γκολ του Κοσόβου παρότι εκεί τη μεγαλύτερη ευθύνη είχε ο Μπάρκας με τον τρόπο που έδιωξε την μπάλα και προκάλεσε δυνατότητα νέας απειλής από τους γηπεδούχους, την οποία αξιοποίησε ο Μπερίσα.

Αν ο Ολυμπιακός πάει τελικά σε αυτή τη λύση για δεύτερο δεξί μπακ μοιάζει ότι θα έχει το κεφάλι του ήσυχο πίσω από τον Ραφίνια με έναν καλό ποδοσφαιριστή. Αλλά σίγουρα κοιτάζει κι άλλες επιλογές.