Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» της υπόθεσης του Εμβιλά

Πώς ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να χτυπήσει ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι. Τι εκμεταλλεύτηκαν οι Πειραιώτες για να πάρουν τον Εμβιλά από τη Σεντ Ετιέν.

Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» της υπόθεσης του Εμβιλά

Ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά για τον Ολυμπιακό και αυτό έγινε με την προσπάθεια που καταβάλλει για να πάρει τον Γιαν Εμβιλά από τη Σεντ Ετιέν. Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να «χτυπήσουν» έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι και γνωρίζοντας πως αν τα καταφέρουν θα κάνει τη διαφορά.

Στον κόσμο μπορεί να φαίνεται κουραστικό ότι η υπόθεση τραβάει, αλλά μία τέτοια μεταγραφή θέλει τον χρόνο της για να γίνει πραγματικότητα. Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση του Εμβιλά; Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα με τον παίκτη. Από την πρώτη στιγμή ο παίκτης ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Ο Γιαν Εμβιλά ήθελε τριετές συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός τελικά του το δίνει με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει φτάσει μάλιστα και σε ετήσιες απολαβές στο 1,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη Γαλλία οι δύο πλευρές τα βρήκαν με ένα 2+1 χρόνια συμβόλαιο.

Από 'κει και πέρα το εμπόδιο ήταν η Σεντ Ετιέν, αλλά και αυτό φαίνεται πως λύθηκε. Οι «στεφανουά» από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι δεν είχαν τύχη σε αυτή την ιστορία όσο κι αν το πάλεψαν. Πρώτα απ' όλα δεν θα έπαιρναν το ρίσκο να τους μείνει ο παίκτης σε περίπτωση που έκανε πίσω ο Ολυμπιακός. Η ίδια η Σεντ Ετιέν ήθελε να διώξει τον Εμβιλά, διότι έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο και αδυνατεί να το πληρώσει.

Επίσης οι σχέσεις του Εμβιλά με τον Κλοντ Πιελ δεν είναι σε καθόλου καλό επίπεδο. Οι δύο άνδρες τα έχουν σπάσει και ο ποδοσφαιριστής δεν είχε μέλλον στη Σεντ Ετιέν. Οι σχέσεις τους ήταν πολύ άσχημες με τον ίδιο τον 30χρονο χαφ να έχει κάνει γνωστό πως πρέπει να φύγει από την ομάδα. Δεν μπορούσε να σταθεί ακόνη κι αν η Σεντ Ετιέν μπορούσε να του καλύψει το συμβόλαιο. Όλα αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και χτύπησε από πάνω ράφι.