Τελικός-γιορτή στο Πανθεσσαλικό

Η υπέροχη ιδέα και οι μνήμες συγκίνησης για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό. Εκεί πρέπει να παίξουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Τελικός-γιορτή στο Πανθεσσαλικό

Η ιδέα να μην αρχίσει το πρωτάθλημα και να γίνει ο τελικός του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το Κύπελλο στις 12 Σεπτεμβρίου έχει γίνει δεκτή, όπως ξέρετε, με θύελλα ενθουσιασμού από ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις ομάδες να χαιρετούν την απόφαση και να ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν με αγωνία αυτή την αναμέτρηση.

Η καλύτερη ιδέα, όμως, είναι να γίνει ο τελικός στο Πανθεσσαλικό. Στο γήπεδο όπου έχει διεξαχθεί ο ωραιότερος και πιο συναρπαστικός τελικός στην ιστορία του θεσμού, τον Μάη του 2017. Τότε που αναμετρήθηκαν ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το μόνιμο ζευγάρι της τελευταίας τριετίας, το οποίο χωρίστηκε φέτος λόγω της παρέμβασης του Ολυμπιακού, αλλά δεν πειράζει. Λεπτομέρειες που δεν χαλάνε μια όμορφη ιστορία.

Όλος ο κόσμος περιμένει με λαχτάρα αυτή την αναμέτρηση στο συγκεκριμένο γήπεδο. Για να συγκινηθεί με τις αναμνήσεις που ξυπνούν. Τότε που οι οπαδοί των δύο ομάδων, ενωμένοι και αγκαλιασμένοι στην εξέδρα και ειδικά στην πεζογέφυρα, απόλαυσαν έναν υπέροχο αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει, αλλά η γιορτή δεν είχε χαλάσει και δεν θα μπορούσε να χαλάσει για κανένα λόγο με την ιδανική και τότε οργάνωση. Με δέος και κομμένη την ανάσα είχαν παρακολουθήσει όλοι ένα ματς που έμεινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ΕΠΟΣ.

Με δάκρυα στα μάτια, όχι από δακρυγόνα αλλά από συγκίνηση, περιμένουμε να μην εγκριθεί καμία Ριζούπολη και να υλοποιηθεί η έξοχη εναλλακτική σκέψη για το Πανθεσσαλικό. Για να θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές ευγενούς άμιλλας, εκείνη τη βραδιά απαράμιλλης ατμόσφαιρας. Τι κι αν δεν θα έχει κόσμο λόγω του κορονοϊού. Αυτό το γήπεδο θα μας φέρει ξανά τρία χρόνια πίσω για να φέρουμε και πάλι στη μνήμη εκείνον τον τελικό.

Χίλια μπράβο...Όχι μπράβους. Μπράβο.