Μεταγραφική εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς

Κομβικό να έρθει στον Ολυμπιακό παίκτης που θα υπερκαλύψει το κενό του Κώστα Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.

Μεταγραφική εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς

Πολλή κουβέντα έχει γίνει για τον -υπό αναβολή πλέον- τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Για το συγκεκριμένο ματς έχουν συμβεί και ειπωθεί πολλά και λίγο πολύ είναι γνωστά. Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί εδώ και έναν μήνα, βέβαια, ο αγώνας (όποτε τελικά διεξαχθεί) δεν παύει να κρίνει έναν τίτλο, τον οποίο επιθυμούν διακαώς και οι δύο… μονομάχοι.

Παράλληλα, όμως, «τρέχουν» τα μεταγραφικά θέματα για τους Πειραιώτες και είναι πολύ σημαντικά. Χθες αναφερθήκαμε στη σημασία που θα έχει στο πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά σήμερα θα σταθούμε στο θέμα του αριστερού μπακ. Ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε επίμονα τον Ζαϊντού από τη Σάντα Κλάρα και οι Πειραιώτες, αν και γνώριζαν πως τα πράγματα ήταν δύσκολα, το πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά ο παίκτης επέλεξε την Πόρτο. Η υπόθεση του Νιγηριανού «ναυάγησε» για τον Ολυμπιακό, αλλά η επιλογή του μπακ που θα καλύψει το κενό του Τσιμίκα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Γι’ αυτό και τον πρώτο λόγο και σε αυτήν τη μεταγραφή τον έχει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός καθιστά πολύ σημαντικούς τους μπακ. Δεν μπορεί σε αυτήν τη θέση να πάρει κανένα ρίσκο ο πρωταθλητής Ελλάδας. Πρέπει να πάρει παίκτη που θα κάνει τη δουλειά στον προπονητή, παίκτη που θα βγαίνει στην επίθεση και θα δίνει πλάτος στο γήπεδο. Ο Τσιμίκας έκανε τρομερή δουλειά και ο Ολυμπιακός χρειάζεται από τον αντικαταστάτη του να του δώσει όσα του έδινε και ο Έλληνας μπακ. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς ζητούσε τον Ζαϊντού, διότι είναι ένας παίκτης που είναι ταχύς και μπορούσε να προκαλέσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε σε κάποια πράγματα που φαίνονται από τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Ολυμπιακός.

Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του προπονητή. Αυτός ζήτησε τον Ραφίνια και ήρθε, αυτός ζήτησε τον Ζαϊντού και αυτός ζήτησε τον Πέπε. Μέχρι τώρα η διοίκηση δεν του χαλάει χατίρι και πρώτα «χτυπάει» τους παίκτες που έχει στην κορυφή της λίστας του ο 50χρονος προπονητής. Αν μη τι άλλο υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή, με τον Ολυμπιακό να του κάνει τις μεταγραφές που θέλει και να του δίνει τα εργαλεία που θεωρεί απαραίτητα για να φτιάξει την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τόσο ο σύλλογος όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς αντιλαμβάνονται ότι η νέα σεζόν θα έχει δυσκολίες, αφού είναι περιορισμένος ο χρόνος για να δημιουργηθεί νέα ομάδα και να μονταριστεί ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ. Κλείνοντας τον Πέπε, που τον έχει ρίξει στο τραπέζι ο Μαρτίνς εδώ κι έναν χρόνο, ενώ μην ξεχνάμε πως και τον Γκιγιέρμε ο Πορτογάλος τον είχε επιλέξει.

Τον νεαρό Πορτογάλο τον ξέρει και πιστεύει πως μπορεί να εξελιχθεί πολύ στο μέλλον μέσα από τα παιχνίδια που θα πάρει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έρχεται για βασικός, με τον Μαρτίνς να επιμένει ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα μπει στην ομάδα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.