Μαρτίνς σε τελικούς Κυπέλλου: Τέταρτη και... φαρμακερή!

Τρεις τελικούς έχει χάσει ο Πέδρο Μαρτίνς στην Πορτογαλία από τους «Αετούς» της Μπενφίκα. Τώρα απέναντι στον «Δικέφαλο Αετό» πάει με τον Ολυμπιακό για το πρώτο του Κύπελλο!

Μαρτίνς σε τελικούς Κυπέλλου: Τέταρτη και... φαρμακερή!

Ο Πέδρο Μαρτίνς πανηγύρισε πρόσφατα με τον Ολυμπιακό τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το ελληνικό πρωτάθλημα. Και έχει μπροστά του την Κυριακή (30/8), στον τελικό με την ΑΕΚ, την ευκαιρία για το πρώτο του νταμπλ.

Για τον Πορτογάλο προπονητή, το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί θα έχει τη δυνατότητα να σηκώσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ένα τρόπαιο, σε τέτοιου είδους αγώνα. Σε έναν τελικό.

Μαρτίνς: Δοκιμές 11αδας δίχως Γκιγιέρμε και προπόνηση στο ΟΑΚΑ

Στην πατρίδα του είχε φτάσει τρεις φορές σε τελικούς, ο ένας για το Κύπελλο και οι άλλοι δύο για το Σούπερ Καπ, αλλά είχε ηττηθεί σε όλους από την ίδια ομάδα. Την Μπενφίκα. Και τώρα, μετά τους «Αετούς» της Λισαβόνας, έχει αντίπαλο τον «Δικέφαλο Αετό» της ΑΕΚ. Με στόχο αυτή τη φορά να αναδειχτεί νικητής, έχοντας αν μη τι άλλο περισσότερες πιθανότητες, καθώς άλλο Ολυμπιακός και άλλο Ρίο Άβε και Γκιμαράες. Και προφανώς, άλλο μέγεθος είναι και η Μπενφίκα ως αντίπαλος.


Το 2014 όταν πρωτοανέλαβε τη Ρίο Άβε, ο Μαρτίνς έχασε 3-2 από την Μπενφίκα στο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας. Και τρία χρόνια αργότερα, το 2017, έχασε ως τεχνικός της Γκιμαράες πάλι από την Μπενφίκα, τόσο τον τελικό του Κυπέλλου με 2-1, όσο και το Σούπερ Καπ με 3-1. Πάλι τρία χρόνια μετά έχει ξανά την ευκαιρία. Κι όλοι φανταζόμαστε πόσο ανυπομονεί να το σηκώσει! Έστω και σε έναν τελικό ειδικών συνθηκών, όπως είναι ο συγκεκριμένος.