Ολυμπιακός: Δυνατά για Πέπε, Ζαϊντού και εξτρέμ

Μεταγραφική επίθεση εν εξελίξει για τον Ολυμπιακό με βασικούς στόχους τον Πέπε για τον άξονα και τον Ζαϊντού για το αριστερό άκρο της άμυνας. Επαφές και για εξτρέμ, στο στόχαστρο πάντα και ο Ζότα. 

Ολυμπιακός: Δυνατά για Πέπε, Ζαϊντού και εξτρέμ

Παράλληλα με την προετοιμασία του για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και το ενδιαφέρον σχετικά με τους υποψήφιους αντίπαλούς του στα play off του Champions League (σήμερα έχει καθοριστικά ματς για την τελική τετράδα υποψηφίων, για να φανεί αν θα είναι οι Ερυθρός Αστέρας, Σλάβια Πράγας, Γιούνγκ Μπόις και Λουντογκόρετς ή αν θα αλλάξει η λίστα για την κλήρωση της 1ης Σεπτεμβρίου στη Νιόν), ο Ολυμπιακός έχει στραμμένη δυνατά την προσοχή του και στα μεταγραφικά.

Όπως γράφει σε αναλυτικά ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες το «ΦΩΣ» και το fosonline.gr, οι Πειραιώτες έχουν ρίξει το βάρος στην πορτογαλική αγορά. Και έχουν ήδη προσεγγίσει την Γκιμαράες για τον 23χρονο χαφ Πέπε, αλλά και την Σάντα Κλάρα για τον συνομίληκό του Νιγηριανό αριστερό μπακ Ζαϊντού. Ενώ δεν είναι αδιάφοροι και για την πιθανότητα απόκτησης του βιρτουόζου εξτρέμ της Μπενφίκα, Ζοάο Ζότα, περιμένοντας εάν ο παίκτης θα είναι ή όχι στα πλάνα του Ζεσούς για τη νέα σεζόν.

Για τον Πέπε η Γκιμαράες ζητάει 5 εκατομμύρια ευρώ, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ρίξει το ποσό και να πάρει τον παίκτη ώστε να έχει δυνατή λύση σε περίπτωση αποχώρησης του Γκιγιέρμε που έχει δεχτεί πολύ μεγάλη προσφορά από το Κατάρ ή του Καμαρά που βρίσκεται στο στόχαστρο αγγλικών και όχι μόνο ομάδων. Για τον Ζαϊντού το πρόβλημα είναι ότι τον παίκτη θέλει και η Πόρτο, η οποία όμως περιμένει λόγω FFP να κάνει πρώτα πωλήσεις και μετά να πάει σε αγορές. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει προσφορά (λέγεται για 3 εκατ. ευρώ) στη Σάντα Κλάρα και περιμένει, έχοντας και εναλλακτικές λύσεις από τη γαλλική αγορά (όπως π.χ. τον Ιβοριανό Οπερί της Σατορού). Πάντα στο στόχαστρο για τα άκρα της επίθεσης είναι ο Γκάρι Ροντρίγκεζ, για τον οποίο συνεχίζονται επαφές με την Αλ Ιτιχάντ, τη Φενέρμπαχτσε (στην οποία είχε δοθεί δανεικός) και την πλευρά του ίδιου του παίκτη.