Το καλύτερο από τις «εξαγγελίες» Ραφίνια!

Είπε πολλά ο Ραφίνια στην πρώτη του συνέντευξη, αλλά το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν ένα! Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης. 

Το καλύτερο από τις «εξαγγελίες» Ραφίνια!

Όπως κάθε παίκτης που παίρνει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, έτσι και ο Ραφίνια δεν θα μπορούσε στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις υπογραφές, να μην κάνει λόγο για το μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο και να μη μιλήσει για την επιθυμία του να κατακτήσει μαζί του τίτλους (παρότι είναι... χορτασμένος από αυτούς και το δέρμα του είναι γεμάτο τατουάζ με τρόπαια). Όπως επίσης και να αποθεώσει το κοινό του Ολυμπιακού για τον φανατισμό και τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργεί στους αγώνες της ομάδας.

Όλα αυτά τα επισήμανε ο Βραζιλιάνος άσος, ενώ είχαν ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις του για τις συζητήσεις που είχε τόσο με τον Πέδρο Μαρτίνς σχετικά με το κλίμα και το αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού, όσο και με αυτές με τον πρώην προπονητή του, τον επίσης Πορτογάλο Ζεσούς, ο οποίος τού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική ποιότητα του Μαρτίνς.

Υπάρχει, όμως, κάτι το οποίο πραγματικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία απ' όσα δήλωσε ο πολύπειρος και γεμάτος παραστάσεις και επιτυχίες νέος άσος του Ολυμπιακού. Αυτό που έχει να κάνει με την τωρινή αγωνιστική του κατάσταση. Κι ο Ραφίνια μπορεί να απέφυγε με σεμνότητα να μιλήσει για τα στοιχεία και τον τρόπο του παιχνιδιού του, ωστόσο διαβεβαίωσε σε κάθε τόνο για το πώς νιώθει αυτή τη στιγμή. Και για τη διάθεση που έχει για μπάλα, σε συνδυασμό με τη σωματική δυνατότητά του να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Ο Ραφίνια είπε ότι αισθάνεται πολύ δυνατός. Ακόμη περισσότερο κι από την εποχή που μεσουρανούσε στην Μπάγερν και έπαιρνε μαζί της τον έναν τίτλο πίσω από τον άλλον. Παρόλο που τα χρόνια πέρασαν.

Αυτό μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό περιμένει ο σύλλογος από τον 35χρονο άσο, ο οποίος έδειξε σε όλα τα τεστ ότι λέει... αλήθεια. Είναι σε σούπερ κατάσταση και μπορεί να δώσει στη νέα ομάδα του όσα πρόσφερε και στην Φλαμένγκο την τελευταία διετία, σε απόδοση και συνεισφορά στους τίτλους.

Ο Μαρτίνς περιμένει με ανυπομονησία τον Ραφίνια στο γήπεδο, αλλά το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο ίδιος ο παίκτης ανυπομονεί ακόμη περισσότερο!