Τσεμπί: «Έστειλα επιστολή στον Σαββίδη για το ματς ΠΑΟΚ- Μπεσίκτας»

Ο πρόεδρος της Μπεσίκτας Αχμέτ Νουρ Τσεμπί αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Ιβάν Σαββίδη να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τσεμπί: «Έστειλα επιστολή στον Σαββίδη για το ματς ΠΑΟΚ- Μπεσίκτας»

Με 55 άτομα αποστολή, στην οποία θα βρίσκεται σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ της ομάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αχμέτ Νουρ Τσεμπί, έρχεται η Μπεσίκτας το πρωί της Δευτέρας (24/8) στην Ελλάδα.

Η πολυμελής αποστολή της τουρκικής ομάδας αναμένεται το πρωί της Δευτέρας (24/8) να αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη, από την Κωνσταντινούπολη, με πτήση τσάρτερ έπειτα από ειδική άδεια που εξασφάλισε από την τουρκική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Αχμέντ Νουρ Τσεμπί, είχε προαναγγείλει ότι θα στείλει επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη, για να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή του προκριματικού του Champions League με τον ΠΑΟΚ.

Σήμερα μάλιστα μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό αποκάλυψε ότι η επιστολή έχει φτάσει στον Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, ο Τσεμπί ανέφερε: «Έστειλα επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Του επεσήμανα ότι είμαστε γείτονες, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι αδερφοσύνη.

Είμαστε όλοι κάτοικοι αυτού του κόσμου. Είμαι σίγουρος ότι θα μας υποδεχθούν καλά στη Θεσσαλονίκη και εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία.

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι και να επιστρέψουμε στη Κωνσταντινούπολη νικητές. Είναι μονός αγώνας και είναι εύθραυστη κατάσταση».

Επειδή οι σχέσεις Ελλάδας–Τουρκίας είναι τεταμένες αυτή την περίοδο, οι διοικήσεις ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας προσπαθούν αυτή η ένταση να μην περάσει και στο μεταξύ τους ματς στην Τούμπα.

Για το λόγο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες να μην υπάρχει όξυνση σε επίπεδο παραγόντων, ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να μην επηρεαστεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.