Το... ζουμί του Ολυμπιακού

Ο Ραφίνια και ο Χολέμπας προσθέτουν στον Ολυμπιακό πείρα, δίχως να έχουν χάσει την έκρηξη του παρελθόντος. Η ηλικία δεν παίζει πάντα αρνητικό ρόλο και τα παραδείγματα είναι απτά. 

Το... ζουμί του Ολυμπιακού

Ο Χοσέ Χολέμπας βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην Ελλάδα και προπονείται με τον Ολυμπιακό ενώ ο Ραφίνια είναι πλέον έτοιμος να μπει και αυτός στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς, με στόχο να είναι πανέτοιμος όταν θα έρθει η ώρα των υποχρεώσεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο, δηλαδή σε περίπου τρεις εβδομάδες για το πρωτάθλημα, αλλά κυρίως για τα play off του Champions League.

Από την ημέρα της γνωστοποίησης αυτών των μεταγραφικών κινήσεων του Ολυμπιακού για τα άκρα της άμυνάς του, έχει προκαλέσει συζήτηση και αμφιβολίες η ηλικία των εν λόγω παικτών. Του 35χρονου Βραζιλιάνου που προορίζεται για βασικός και του 36χρονου Ελληνογερμανού που θα είναι εναλλακτική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς οι Πειραιώτες εξακολουθούν να ψάχνουν παίκτη για πρωταρχική επιλογή στη συγκεκριμένη θέση μετά την αποχώρηση του Τσιμίκα.

Μόνο που στον Ολυμπιακό έχουν πρόσφατο το παράδειγμα ποδοσφαιριστών στη δύση της καριέρας τους όπως ο Βαλμπουενά ή σε επίσης «προχωρημένη» ποδοσφαιρική ηλικία, όπως ο Ελ Αραμπί, οι οποίοι έδωσαν πάρα πολλά στην προηγούμενη σεζόν στην ομάδα. Και ήταν απόλυτοι πρωταγωνιστές στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου και στην έξοχη ευρωπαϊκή πορεία. Πώς, λοιπόν, να μην θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς συνεργασία με παίκτες ποιότητας και εμπειρίας όπως ο Ραφίνια που έχει πολυετή καριέρα στην Μπάγερν και έπαιζε συνεχώς βασικός μέχρι πρότινος στην Φλαμένγκο ή όπως ο Χολέμπας που με εξαίρεση τους τελευταίους μήνες λόγω τραυματισμού είχε μονιμότητα σε σύλλογο της Premier League;

Όλα φαίνονται στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι καλά προπονημένοι και με σημαντικές φιλοδοξίες. Όχι όπως ο Τουρέ που είχε επιστρέψει απλά για το... ονόρε και ποτέ δεν είχε φτάσει σε επίπεδο σοβαρής αγωνιστικής ετοιμότητας. Με τα παραδείγματα του Βαλμπουενά και του Ελ Αραμπί από τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει πάρα πολλά για τις επόμενες από τον Ραφίνια και τον Χολέμπας. Σε όποιο ρόλο τους ανατεθεί, βασικό ή συμπληρωματικό δηλαδή...

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας