«Προβοκάτορας ο Σαββίδης» - «Η Μπεσίκτας θα ζητήσει να παίξει σε ουδέτερο γήπεδο με ΠΑΟΚ»

Επίθεση στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσαν τα τουρκικά ΜΜΕ για την ομιλία του στους παίκτες ενόψει του αγώνα με τη Μπεσίκτας

 

«Προβοκάτορας ο Σαββίδης» - «Η Μπεσίκτας θα ζητήσει να παίξει σε ουδέτερο γήπεδο με ΠΑΟΚ»


Το ζευγάρι ΠΑΟΚ- Μπεσίκτας για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από μόνο του αποτελεί ένα παιχνίδι «ειδικών συνθηκών» λόγω των ελληνοτουρκικών σχέσεων που δεν βρίσκονται σε καθόλου καλό σημείο.

Μάλιστα από την ημέρα της κλήρωσης μόλις έγινε γνωστό το ζευγάρι, ο λογαριασμός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο twitter «κατακλύστηκε» από μηνύματα Τούρκων με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Πρόσφατα όμως η κατάσταση άρχισε πάλι να… μυρίζει μπαρούτι με τον Τύπο της Τουρκίας να βάζει στο «στόχαστρο» τον Ιβάν Σαββίδη.

Την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης πήγε στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ και μετέφερε στους παίκτες του «Δικέφαλου», το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος λόγω της πανδημίας είναι αποκλεισμένος στο Ροστόφ της Ρωσίας.

Στο μήνυμά του, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Forza ο Σαββίδης μεταξύ άλλων είπε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι:

«Είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία για τους στόχους της ομάδας, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω των γεγονότων των ημερών. Άλλο η πολιτική, άλλο το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα».

Το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε γνωστό στην Τουρκία με συνέπεια να αποτελέσει πρώτο θέμα σε αρκετές αθλητικές αλλά και πολιτικές ιστοσελίδες, οι οποίες ανέφεραν πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι προβοκάτορας και σηκώνει τους τόνους ενόψει του αγώνα.

Μάλιστα η τούρκικη έκδοση της Independent έγραφε πως η Μπεσίκτας είναι πολύ πιθανό να απευθυνθεί και στην UEFA!

«Προβοκάτορας ο Ιβάν Σαββίδης» ήταν ο τίτλος στο Tumspor ενώ η Independent προχωρούσε το θέμα ένα βήμα παραπάνω.

«Η UEFA έχει αλλάξει στο παρελθόν την έδρα ενός αγώνα εάν υπάρχουν πολιτικές εντάσεις κι έγινε σε ουδέτερο γήπεδο. Είναι πολύ πιθανό η UEFA να κάνει το ίδιο μιας και η Μπεσίκτας αναμένεται να το αιτηθεί μετά τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη»!

Για την ώρα πάντως η UEFA δεν έχει εκδηλώσει οποιαδήποτε επιθυμία για να αλλάξει την έδρα, ούτε η Μπεσίκτας ακόμα έχει εγείρει οποιαδήποτε επιφύλαξη για την κατάσταση.