Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς κατέληξε στον Ραφίνια

Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Πέδρο Μαρτίνς κατέληξε στον Ραφίνια για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς κατέληξε στον Ραφίνια

Το πρώτο μέλημα του Ολυμπιακού ήταν να καλυφθεί το κενό του Ομάρ Ελαμπντελαουί με έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα φαινόταν η απώλεια του επί έξι χρόνια δεξιού μπακ της ομάδας του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι αλήθεια ότι έβαλαν ψηλά τον πήχη "χτυπώντας" την πόρτα του Ραφίνια. Είχαν ενημερωθεί, όμως, ότι υπήρχε έδαφος για να γίνει αυτή η μεταγραφή.

Ήξεραν πως ο Βραζιλιάνος γύρισε στην πατρίδα του, αλλά δεν είχε κλείσει την πόρτα στην Ευρώπη. Άλλωστε γι' αυτό και είχε βάλει τη ρήτρα στο συμβόλαιο του πως αν ερχόταν πρόταση από την Ευρώπη θα έμενε ελεύθερος.

Από την άλλη στον Ολυμπιακό γνώριζαν ότι θα έπρεπε να κάνουν οικονομική υπέρβαση αν ήθελαν να πάρουν τον ποδοσφαιριστή. Και το έκαναν και τη νέα σεζόν το δεξί τους μπακ θα παίρνει κάτι περισσότερο από τα διπλάσια χρήματα που έπαιρνε ο Ομάρ.

Γιατί, όμως, στον Ολυμπιακό επέλεξαν να βγάλουν από το ταμείο τους ένα τόσο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή 35 ετών; Είναι ερώτημα που προβληματίζει τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το βασικό είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο παίκτης είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχουν ενημερωθεί πως βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό το αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός πως έπαιζε βασικός στη Φλαμένγκο, μία ομάδα που έχει σαρώσει τους τίτλους.

Δεν πρόκειται δηλαδή για έναν 35χρονο που πήγε στην πατρίδα του για να κλείσει την καριέρα του, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που πήγε για να παίζει και ήθελε να πάρει τίτλους. Ένα άλλο στοιχείο έχει να κάνει με την προσωπικότητα του. Ο Ραφίνια είναι ηγέτης και αυτό λένε από τη Βραζιλία επιμένοντας πως η απώλεια του είναι τεράστια όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Και στη Μπάγερν ήταν ένας παίκτης που του άρεσε να βγαίνει μπροστά, να έχει ρόλο και στα αποδυτήρια.

Πρόκειται για μία μεγάλη προσωπικότητα με τεράστια εμπειρία και μαθημένος στον πρωταθλητισμό. Τη νέα σεζόν που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να έχει παίκτες με πείρα και έτσι κατέληξε στον Ραφίνια πως είναι ο παίκτης που του κάνει.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας