Η επέτειος και το προσωπικό στοίχημα…

Οκτώ χρόνια συμπλήρωσε o Ιβάν Σαββίδης στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ και o μεγάλος καημός του είναι η νίκη επί της Μπεσίκτας και η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η επέτειος και το προσωπικό στοίχημα…

Οκτώ χρόνια συμπλήρωσε ο Ιβάν Σαββίδης στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ, καθώς ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου στις 10 Αυγούστου του 2012 από τον Θοδωρή Ζαγοράκη (ήταν στον «Δικέφαλο» από το 2007 μέχρι και το 2012). Ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας άλλαξε τον ρουν της ιστορίας των Θεσσαλονικέων, ενώ ήταν και ο άνθρωπος που ανέλαβε να εξοφλήσει όλα τα χρέη που υπήρχαν στην ομάδα. Πλήρωσε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το πραγματικό ποσό με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις έφτανε τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώτος τίτλος του Ιβάν ήρθε τον Μάιο του 2017 στον τελικό της… ντροπής στον Βόλο, όπου οι Θεσσαλονικείς νίκησαν την ΑΕΚ με 2-1 και σήκωσαν το βαρύτιμο έπαθλο. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» και… άσπονδος φίλος του Σαββίδη, Δημήτρης Μελισσανίδης, είχε χαρακτηρίσει… κάλπικο το τρόπαιο, καθώς ο βοηθός διαιτητή Καλφόγλου μέτρησε γκολ του ΠΑΟΚ που σημειώθηκε από καταφανέστατη θέση οφσάιντ. Την επόμενη χρονιά (2018) ο Σαββίδης άγγιξε τον τίτλο, αλλά η περίφημη εισβολή με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο για το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα τού στοίχισε το πρωτάθλημα αλλά και την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια. Πάντως στον τελικό του Κυπέλλου της ίδιας χρονιάς ο ΠΑΟΚ σήκωσε την κούπα, νικώντας την ΑΕΚ με 2-0. Την προπέρσινη σεζόν οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν το νταμπλ, ενώ στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τερμάτισε αήττητος.

Φέτος ο Ιβάν Σαββίδης δεν πολυεμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα ο γιος του, Γιώργος, ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του δεν προγραμματίζει να έρθει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του μήνα. Έτσι στην καλύτερη περίπτωση ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» θα εμφανιστεί στη συμπρωτεύουσα μέσα στον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Και για να γίνει πειστικός ο Σαββίδης τζούνιορ, ανέφερε πως η ομάδα έχει τον αθλητικό διευθυντή Όλαφ Ρέμπε καθώς και τον Μάκη Γκαγκάτση, πρόσωπα που είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη. Βέβαια η χρονιά που έληξε ήταν άκρως αποτυχημένη για τον ΠΑΟΚ καθώς έχασαν τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο, ενώ μειώθηκε κατακόρυφα και το μπάτζετ του συλλόγου.

Το μεγάλο στοίχημα για το αφεντικό του «Δικεφάλου» είναι το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπεσίκτας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ να διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν επιδιώκει απλά να προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης αλλά και να καρπωθεί και ένα σεβαστό ποσό που μπορεί να αγγίξει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό το ποσό μπορεί να δώσει μία ανάσα στον σύλλογο, κυρίως λόγω του financial fair play. Αρχικά θα πάρει ένα ποσό που αγγίζει τις 480.000 ευρώ από την παρουσία του στον δεύτερο προκριματικό γύρο, εφόσον προκριθεί θα εισπράξει και άλλο ποσό για τη συμμετοχή του στον τρίτο προκριματικό. Έτσι οι «ασπρόμαυροι» θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η ομάδα θα βάλει κι άλλα χρήματα στο ταμείο της. Το βασικό βέβαια είναι η πρόκριση, πάση θυσία, επί της Μπεσίκτας.