Πώς πείστηκε ο Κλοπ να πάρει τον Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό

Τι έπεισε τον Γιούργκεν Κλοπ να πάρει τον Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ από τον Ολυμπιακό. Η εξέλιξη του παίκτη, ποιοι τον πίστεψαν και οι προτάσεις που είχαν απορριφθεί.

Πώς πείστηκε ο Κλοπ να πάρει τον Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό

Εδώ και ένα χρόνο ο Κώστας Τσιμίκας βρισκόταν συνεχώς στο επίκεντρο με τη Νάπολι να είναι μία ομάδα που τον είχε βάλει στο μάτι για τα καλά. Τελικά ο 24χρονος ποδοσφαιριστής κάνει τη μεταγραφή του αιώνα και πηγαίνει στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ και μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του πλανήτη.

Μία μεταγραφή που είναι φυσικά δικαίωση των κόπων του και της δουλειάς που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα είναι τεράστια διαφήμιση για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την Ακαδημία του, διότι ο Τσιμίκας είναι προϊόν αυτής. Οι Reds παρακολουθούν μία τριετία τον ποδοσφαιριστή και έχουν διαπιστώσει τη ραγδαία εξέλιξη ενός παιδιού που είχε το ταλέντο, αλλά βελτίωσε και την τακτική του.

Ο Γιούρκεν Κλοπ τον είχε ξεχωρίσει, αλλά φέτος πείστηκε ότι μπορεί να αντέξει τη φανέλα της Λίβερπουλ και φυσικά στα γήπεδα της Premier League. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη απόδειξη για τον Γερμανό προπονητή από τις εμφανίσεις που έκανε ο «Τσίμι» έχοντας απέναντι του τρία κλαμπ της Premier League. Με Τότεναμ, Άρσεναλ και Γουλβς ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Και στο Καραϊσκάκη και στην Αγγλία ο Τσιμίκας στάθηκε επάξια απέναντι σε αυτά τα μεγάλα κλαμπ. Βλέποντας τον ο Γιούργκεν Κλοπ πείστηκε ότι αυτό το παιδί μπορεί να αγωνιστεί στην Αγγλία, έχει το ταλέντο, αλλά το λέει και η καρδούλα του να παίζει στα γήπεδα της Premier League.

Για τον Τσιμίκα μπορούν να γραφτούν πολλά, αλλά το σίγουρο είναι πως αυτή η μεταγραφή είναι μία προσωπική δικαίωση της δουλειάς του. Στη συνέχεια του κλαμπ που του παρείχε τα πάντα από μικρό παιδάκι και τον πίστεψε μετά το δανεισμό στη Βίλεμ. Ακόμη οι Σίλβα, Μαρτίνς που τον έβαλαν βασικό και τον βελτίωσαν επίσης πρέπει να αισθάνονται όμορφα. Όπως και ο Γεωργάτος που όταν ήταν στον Ολυμπιακό έλεγε με βεβαιότητα πως «αυτό το παιδί θα φτάσει πολύ ψηλά».

Και τον Τσιμίκα δεν τον φοβόμαστε έχει το μυαλό και το ταλέντο να παίξει στη Λίβερπουλ. Αν και είναι 24 ετών το μυαλό του είναι στη δουλειά. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, ένας πολύ καλός χαρακτήρας, που παραμένει ήπιων τόνων. Θα βγει τη βόλτα του, θα πιει τον καφέ του με τους φίλους του, θα πάει για το φαγητό του, αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, ένα παιδί που ωρίμασε πολύ στην Ολλανδία και πείσμωσε για να δείξει την αξία του.

Και κάτι τελευταίο. Η Λίβερπουλ πήρε τον Τσιμίκα, αλλά πρόταση είχε γίνει και από τη Νις, ενώ και η Νάπολι είχε φτάσει μία ανάσα. Αυτό το παιδί είχε αναγκάσει τόσους συλλόγους να ασχοληθούν μαζί του.