Ελλάς - Ευρώπη... Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 161-30

Δεν είναι σκορ αγώνα μπάσκετ, αλλά ο καθρέφτης των δύο αιωνίων αντιπάλων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Ελλάς - Ευρώπη... Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 161-30

Για ακόμη μια χρονιά, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που σήκωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο στις πλάτες του στην Ευρώπη. Από τους συνολικά 4.900 πόντους που συγκέντρωσε φέτος η Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι ερυθρόλευκοι συγκέντρωσαν μόνοι τους 3.100! ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης και ΠΑΟΚ μαζί έφεραν στην χώρα μας μόλις 1.800!

Με τον Ολυμπιακό, λοιπόν, να είναι η μοναδική ομάδα που χαρίζει βαθμούς την τελευταία 5ετία (το χρονικό διάστημα που προσμετρά η UEFA για τη συνολική κατάταξη της χώρας), ο πρωταθλητής Ελλάδας από την σεζόν 2021/22 θα ξεκινάει τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τον 1ο προκριματικό γύρο, ενώ τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια θα είναι συνολικά τέσσερα!

Η διαφορά του Ολυμπιακού με τον μεγάλο του αντίπαλο Παναθηναϊκό είναι τεράστια, τόσο εντός των συνόρων, όσο και στην Ευρώπη, κάτι που αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά της UEFA.

Αν δε, επεκτείνουμε και σε βάθος δεκαετίας η διαφορά είναι χαώδης.

Στο διάστημα αυτό των 10 χρόνων:

Ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει 99.000 βαθμούς

Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει 18.500 βαθμούς

Δηλαδή ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν μπορεί να ορθοποδήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον μια δεκαετία, έχει χαρίσει στη χώρα μας συνολικά, όσους βαθμούς χάρισε ο Ολυμπιακός μόνο τη σεζόν 2013-14!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει μείνει ακόμα στην ήττα του Γουέμπλεϊ πριν από μισό αιώνα, έχει κατρακυλήσει στην 161ή θέση της κατάταξης των ομάδων στην UEFA, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός με τις νίκες και τις ιστορικές προκρίσεις σε βάρος μεγαθηρίων της Ευρώπης, βλέπει τον αιώνιο αντίπαλό του 131 πατώματα πιο ψηλά! Από την 30ή θέση!

Οι βαθμοί της τελευταίας 10ετίας και η κατάταξη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού:

Δείτε ΕΔΩ την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη