«Οχι» σε Επιτροπή Εφέσεων από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Βόλο!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τη Superleague να πιέσει την ΕΠΟ για τη νέα επιτροπή εφέσεων, αλλά ο ΠΑΟΚ και άλλες ΠΑΕ δεν δέχτηκαν. Και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας καθυστερεί...

«Οχι» σε Επιτροπή Εφέσεων από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Βόλο!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες γνωστή τη θέση της για την ανάγκη να υπάρξει άμεση συγκρότηση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ έπειτα από την παραίτηση των μελών της και όχι να γίνει αυτό στις 9 Οκτωβρίου όπως έχει αποφασιστεί από την ομοσπονδία. Οι υποθέσεις που μπορεί να προκύψουν είναι πολλές, καθώς υπάρχουν αγωνιστικές δραστηριότητες (τελικός Κυπέλλου, έναρξη πρωταθλήματος κλπ), μεταγραφική περίοδος και άλλα ζητήματα για τα οποία είναι πρωτοφανές να μη λειτουργεί επιτροπή εφέσεων.

Ανάμεσά τους φυσικά και το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας το οποίο έχει επιστραφεί από το CAS στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για την τελική απόφαση. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ζήτησε από την Superleague να πιέσει την Ομοσπονδία για τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. ώστε να οριστεί επιτροπή εφέσεων άμεσα. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των ΠΑΕ στη συνεδρίαση της Δευτέρας (3/8). Ανάμεσά τους και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι ήταν κάτι που προκαλεί συζητήσεις και σχόλια, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να ήθελε να εκδικαστεί γρήγορα η υπόθεση ώστε να αποδείξει την αθωότητά του και να μην υποστεί κυρώσεις αφαίρεσης βαθμών.

Η εξέλιξη μπορεί να είναι να συγκροτηθεί επιτροπή εφέσεων μετά τις εκλογές που θα μετατεθούν μάλιστα για αργότερα, το τελευταίο δίμηνο του 2020, κατόπιν της σχετικής απόφασης της Πολιτείας για τις εκλογές των ομοσπονδιών. Άρα θα πάμε χωρίς επιτροπή εφέσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος του έτους; Για κάποιες ομάδες αυτό φαίνεται ότι είναι λογικό, στην πραγματικότητα όμως είναι πρωτάκουστο.

ΜΠΕΟΣ: «ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ»

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για δικαστές «εργαλεία», χωρίς να απαντήσει πώς και από ποιον, όταν του τέθηκε το ερώτημα από τον Τάκη Αγραφιώτη.

Γκαγκάτσης: «Εμείς είμαστε αρνητικοί στο να στείλουμε τέτοιο αίτημα. Η ΕΠΟ αποφάσισε…».

Μπέος: «Οι δικαστές που επιλέγουν στην ΕΠΟ είναι εργαλεία και τους ελέγχουν».

Αγραφιώτης: «Να μας πει ο κ. Μπέος ποιος ελέγχει τους δικαστές. Πού το ξέρει και τι εννοείτε ότι είναι «εργαλεία»».

Μπέος: «…»

Μετά από την ένταση που επικράτησε, το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία. Κατά του αιτήματος για άμεση συγκρότηση της Εφέσεων τάχθηκαν οι τρεις «σύμμαχοι» Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, αλλά και οι ακόλουθοί τους, ο Βόλος του Μπέου, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και η Λαμία.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Αρης, Λάρισα. Λευκό ψήφισαν ο Αστέρας Τρίπολης και η ΕΠΟ, ενώ ο Πανιώνιος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία αυτή.