Χορεύοντας με τους «Λύκους», της Γουλβς και της ΕΠΟ

Αν είχε χιούμορ η ΕΠΟ, θα όριζε τον τελικό Κυπέλλου στις 6 Αυγούστου, ανήμερα του αγώνα Γουλβς - Ολυμπιακός.

Χορεύοντας με τους «Λύκους», της Γουλβς και της ΕΠΟ

Άλλαξε και ο μήνας και μπήκαμε στον τελευταίο του καλοκαιριού. Του πιο δύσκολου καλοκαιριού, από πολλές απόψεις. Και ποδοσφαιρικά. Στην Ευρώπη οι Ομοσπονδίες παρουσιάζουν ~μέχρι και~ τις μπάλες των νέων πρωταθλημάτων, οι ομάδες τις νέες εμφανίσεις τους και στην Ελλάδα μια «αραχνιασμένη» ΕΠΟ κρατάει δέσμιο στις εμμονές της τον Ολυμπιακό.

Ούτε καν οι επιταγές της ΟΕΦΑ αποτέλεσαν μονοπάτι για την Ελληνική Ομοσπονδία, η οποία εδώ και χρόνια αποτυγχάνει να διοργανώσει το μοναδικό γεγονός που έχει στο καλεντάρι της: τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος έχει καταντήσει ανέκδοτο στον ποδοσφαιρικό ~και όχι~ μόνο χώρο.

Από βδομάδα ίσως μάθουμε νέα ημερομηνία διεξαγωγής, ίσως και γηπέδου, ίσως και πλανήτη για το παιχνίδι το οποίο θα κρίνει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν. Από πού θα το μάθουμε; Από κάποια επιτροπή; Από κάποιον δικηγόρο; Από τον Ολυμπιακό; Πάντως όχι από την ΑΕΚ, η οποία εξακολουθεί να παίζει κρυφτούλι πίσω από τις επιθυμίες της ΕΠΟ. Ακόμα και αν ανακοίνωνε η Ομοσπονδία ότι ο φετινός τελικός θα γίνει έπειτα από 5 χρόνια, σύμφωνη θα ήταν η «Ένωση». Το δήλωσε δημόσια άλλωστε: «Ό,τι πει η ΕΠΟ».

Αρκετά με τον τελικό, για τον οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο να τον υποβαθμίσει, όπως κάνει η ίδια η Ομοσπονδία για το δικό της προϊόν. Και να το κάνει ανήμερα του αγώνα. Όχι πριν με επιστολές, όχι μετά με ανακοινώσεις. Να μη χαρίσει τον τίτλο, αλλά υπάρχουν τρόποι να εκθέσει πολύ κόσμο...

Ήδη οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν ασχολούνται με τον θλιβερό προγραμματισμό της ΕΠΟ και το παιχνίδι-παρωδία. Αυτό το έχει αναλάβει η διοίκηση, που στριμώχνει κάθε τρεις και λίγο τούς απέναντι. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό, κυρίως ξένοι, που δεν έχουν καν στο μυαλό τους ότι υπάρχει τελικός Κυπέλλου. Και επί της ουσίας, δεν υπάρχει!

Όλοι «ζουν και αναπνέουν» για τη ρεβάνς με τη Γουλβς στο «Μολινό», όπου θα κυνηγήσουν το όνειρο της πρόκρισης στο φάιναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ, που θα γίνει στη Γερμανία. Η πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης είναι η μεγάλη πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, οι οποίοι ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή περιπέτειά τους πριν από 12 μήνες και παραμένουν εκεί, διεκδικώντας μια ιστορική πρόκριση.

Το έργο τους σαφώς και είναι δύσκολο, μα πιο πιθανό απ’ ό,τι ο ορισμός του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, σε «κανονική» ημερομηνία, σε «κανονικό» γήπεδο...

Αντιλαμβάνεται κανείς πως στην εβδομάδα που ξημερώνει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χωριστεί στα δύο: διοικητικά και αγωνιστικά. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μπροστά τους τη μεγάλη πρόκληση να αποκλείσουν τη Γουλβς και να είναι αυτοί που θα πάνε στη Γερμανία και η διοίκηση του Ολυμπιακού ~με το μυαλό στην Αγγλία~ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της ΕΠΟ για ένα παιχνίδι το οποίο ~αν ήμασταν σε μια νορμάλ χώρα~ θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί.

Είναι όμως ηλίου φαεινότερο ότι στο φώτο-φίνις της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και να... χορέψει με πολλούς Λύκους. Και Άγγλους και Έλληνες...