Βέλγος προπονητής εκδιώχθηκε από ομάδα της Τανζανίας για ρατσιστικά σχόλια

Ο Λουκ Εϊμέλ αποκάλεσε τους οπαδούς των Γιανγκ Άφρικανς «πιθήκους» και «σκυλιά που γαβγίζουν» σε συνέντευξη Τύπου

Βέλγος προπονητής εκδιώχθηκε από ομάδα της Τανζανίας για ρατσιστικά σχόλια

Κακήν - κακώς εκδιώχθηκε από ομάδα της Τανζανίας ο Λουκ Εϊμέλ για απίστευτα ρατσιστικά σχόλια που έκανε.

Ο Βέλγος προπονητής απολύθηκε από τους Γιανγκ Άφρικανς, μετά από ρατσιστικά σχόλια του σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, όπου αποκάλεσε τους φιλάθλους του συλλόγου ως «πιθήκους» και «σκυλιά που γαβγίζουν».

Ο Εϊμέλ, ο οποίος έχει εργαστεί σε 10 διαφορετικές αφρικανικές χώρες την τελευταία δεκαετία, απολύθηκε από τους Γιανγκ Άφρικανς, έναν από τους δύο κορυφαίους συλλόγους στο Νταρ ες Σαλαάμ, για το πρωτοφανές ξέσπασμά του, μετά την ισοπαλία 1-1 με τους Μτίμπουα Σούγκαρ την περασμένη Τετάρτη.

«Είναι εντελώς ηλίθιοι σε αυτήν τη χώρα. Ξέρουν μόνο να φωνάζουν. Είναι σαν πιθήκους ή σκύλους που γαβγίζουν. Αυτό μπορούν να κάνουν μόνο», είπε ο 60χρονος τεχνικός, μετά την κριτική που δέχθηκε από την ισοπαλία.

Από την πλευρά της η ομάδα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η διοίκηση μας λυπάται για τις απάνθρωπες και ρατσιστικές παρατηρήσεις, που έκανε ο προπονητής και έχουν αναπαράχθηκαν από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και από τα social media.

Η διοίκηση αποφάσισε να απολύσει τον Εϊμέλ σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου και να διασφαλίσει ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα το συντομότερο δυνατό».

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Τανζανίας γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη και θα τον αναφέρει στη FIFA.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας