H Γουλβς «τελικό», ο Ολυμπιακός ρΕΠΟ!

Το ανέκδοτο με τον τελικό Ολυμπιακού-ΑΕΚ δείχνει απόλυτη ασέβεια στον εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. 

H Γουλβς «τελικό», ο Ολυμπιακός ρΕΠΟ!

Δεν έχει σημασία αν ο τελικός του Κυπέλλου θα γινόταν στη Ριζούπολη, στο ΟΑΚΑ, στο «Καραϊσκάκη» ή όπου αλλού. Δεν έχει σημασία αν ο Ολυμπιακός κατακτούσε το νταμπλ ή η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση και έπαιρνε το τρόπαιο. Δεν έχει σημασία αν κάνουν τον τελικό αργότερα, όταν θα παίζει και ο Τσιγκρίνσκι ή ο Λόπες ή ο... Βράνιες και οι άλλες καλύτερες του Ολυμπιακού μεταγραφές που κάνα πάντα εδώ και πολλά χρόνια η ΑΕΚ τα καλοκαίρια.

Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει στην Ευρώπη για τη φετινή σεζόν από τον περασμένο Ιούλιο και συνεχίζει να συμμετέχει. Την ώρα που οι άλλες ελληνικές ομάδες αποκλείστηκαν το περσινό καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στη Σούπερ Λίγκα και ταυτόχρονα έχει φτάσει μια ανάσα από τους «8» της Ευρώπης για την τρέχουσα σεζόν.

Αυτή την ομάδα στην Ελλάδα δεν τη σέβονται. Την προσπάθειά της την απαξιώνουν, τής βάζουν εμπόδια κάθε είδους. Ακόμη και τώρα, την τελευταία στιγμή. Λίγο πριν από έναν αγώνα ιστορικής σημασίας για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον τελικό τον πάνε παρακάτω, για οποιονδήποτε λόγο. Μικρή αξία έχει. Τον Μαρτίνς και τους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο» δεν τους εκτιμά, δεν σέβεται την προσπάθεια και τον κόπο τους στα γήπεδα της Ευρώπης. Ούτε τους βαθμούς που έφεραν στο ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Γουλβς παίζει την Κυριακή (26/7-18.00) αγώνα ζωής ή θανάτου για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της Ευρώπης για τη νέα σεζόν. Πρέπει να νικήσει στο Λονδίνο την Τσέλσι για να μείνει στην έκτη θέση, αλλιώς λογικά θα τη χάσει από την Τότεναμ (που παίζει την ίδια ώρα στην έδρα της αδιάφορης Κρίσταλ Πάλας). Στην Αγγλία, βέβαια, δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, όπως φάνηκε πρόσφατα με τα εκπληκτικά αποτελέσματα της τελευταία αγωνιστικής στην Championship. Στην Αγγλία δεν αναβάλλουν τελικούς την τελευταία στιγμή ούτε ψάχνουν έδρες. Και στην Αγγλία δεν συνεδριάζουν για τον τελικό του Κυπέλλου μπας και σώσουν την κατάσταση, έχοντας το μυαλό τους στην αναδιάρθρωση και σε ποιες ομάδες θα μπορέσουν να βάλουν από το παράθυρο.

Το μόνο που δεν έχει ειπωθεί ακόμη είναι ότι όλη αυτή η ιστορία έγινε για να υπάρχει χρόνος... ξεκούρασης για τον Ολυμπιακό. Από σεβασμό στην ευρωπαϊκή του προσπάθεια. Ιδέες δίνω...