Ας πάρει ο... ΠΑΟΚ το Κύπελλο

Αν είναι να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου τον Αύγουστο ας το πάρει ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει τελειώσει με την Ευρώπη, η ΑΕΚ δεν θα κάνει ένσταση. 

Ας πάρει ο... ΠΑΟΚ το Κύπελλο

Κάνουμε πλάκα; Ναι, γιατί όλοι αυτοί τι μας κάνουν;

Ας το πάρει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο. Αν είναι να γίνει Αύγουστο, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει ακόμη υποχρεώσεις στο Europa League. Της τρέχουσας σεζόν. Δύσκολο; Ναι, αλλά όχι απίθανο. Κι αν έχει αποκλειστεί, θα πρέπει να παίξει για την ίδια σεζόν... 14 μήνες μετά την έναρξή της! Η ΑΕΚ δεν θα έχει αντίρρηση για κούπα στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην κάνει ένσταση. Δύσκολο; Ναι, αλλά όχι απίθανο. Όπως έγινε με τα δελτία, μπορεί να γίνει το ίδιο και τώρα. Ας γίνει η απονομή στην Τούμπα, ας δώσει το Κύπελλο ο Βαγγέλης Γραμμένος στον Ιβάν Σαββίδη και όλα θα είναι μια χαρά. Ας μην πάρει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός.

Τι άλλο να κάνει ο Ολυμπιακός; Είπε να γίνει ο τελικός στην έδρα της ΑΕΚ. Απλά να μην τον βάλουν παραμονές της ρεβάνς με την Γουλβς. Αν δεν μπορεί να γίνει ΟΥΤΕ αυτό, ε ας μην το πάρει το νταμπλ ο Ολυμπιακός. Δεν πειράζει. Προέχει η Ευρώπη. Και το όνειρο της πρόκρισης στους «8». Κι ακόμη πιο πέρα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού, όχι να πάρει το Κύπελλο που δικαιωματικά ανήκει στον... ΠΑΟΚ. Ο νοών νοείτο.

Η ΑΕΚ της διαφορετικότητας θα μπορούσε να είχε ήδη προτείνει να γίνει ο τελικός στο... «Γ. Καραϊσκάκης»! Στην έδρα του Ολυμπιακού! Αυτή θα ήταν διαφορετικότητα. Όχι το fair play με τα δελτία και η ένσταση που πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Αλλά η ΑΕΚ δεν θέλει να παίξει τον τελικό ούτε στο ΟΑΚΑ. Θέλει στη Ριζούπολη. Στη δεύτερη έδρα της από την προκήρυξη της διοργάνωσης. Δικαίωμά της.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να ασχολείται μόνο με την ευρωπαϊκή του διάκριση. Για το δικό του καλό και όχι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου που όπως για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται δε σέβεται - σε επίπεδο φορέων του - την προσπάθεια της μοναδικής ομάδας που το υποστηρίζει εμπράκτως διεθνώς, με τους βαθμούς που μαζεύει. Μόνον η Γουλβς πρέπει να είναι στο μυαλό των Πειραιωτών. Κι η Ρόμα ή η Σεβίλλη. Κι η Γιουνάιτεντ. Κι ο τελικός στην Γερμανία. Τότε που στην ΕΠΟ τον έχουν προγραμματίσει να παίξει τελικό... Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ας γίνει πάλι τελικός ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Όπως την τελευταία τριετία. Στο Βόλο, θα είναι μια καλή πρόταση για έδρα. Εκεί όπου είχε γίνει ο καλύτερος και πιο... ήσυχος τελικός στην ιστορία. Κι ας το πάρει ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ και να νικήσει μπορεί να το παραχωρήσει, άλλωστε, στο όνομα του fair play. Ο δε Ολυμπιακός θα έχει...αποκλείσει στα ημιτελικά την ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο!

Πιο κάτω δεν πάει...