Ολυμπιακός: Η πρώτη «δικαίωση» και «επιστροφή»

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Κρήτη αποτέλεσε ένα είδος επιβεβαίωσης της υπόσχεσης του Πέδρο Μαρτίνς για την άμεση επιστροφή στην κανονικότητα! 

Ολυμπιακός: Η πρώτη «δικαίωση» και «επιστροφή»

Το σπουδαιότερο για τον Ολυμπιακό θα είναι να έχει τέτοια «φρεσκάδα», ιδέες, ταχύτητα και ενέργεια σαν κι αυτή που είχε εναντίον του ΟΦΗ, στους αγώνες που ακολουθούν και κρίνουν τίτλους και προκρίσεις. Δεν θα είναι φυσικά το ίδιο εύκολο, αλλά η λέξη που ταιριάζει στην ομάδα του Πειραιά μετά το πέρασμά της από την Κρήτη είναι η «επιστροφή».

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποσχέθηκε μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ ότι ο Ολυμπιακός θα είναι άμεσα η ομάδα που όλοι θαύμασαν στη διάρκεια της σεζόν. Και που κατέκτησε δίκαια και πανάξια τον τίτλο. Η εικόνα, λοιπόν, των «ερυθρόλευκων», παρά τις πολλές αλλαγές, ήταν πράγματι εικόνα επιστροφής. Στην κανονικότητα της απόδοσης της ομάδας σε υψηλό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή μέχρι το τρίτο γκολ ήταν κατά μεγάλα διαστήματα απολαυστικός. Με πολύ καλό ποδόσφαιρο, με αποτελεσματικότητα, με ταχύτητα σε σκέψη και πράξη. Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να ακολουθήσει παρόλο που είναι μια ομάδα η οποία συνήθως ανταγωνίζεται καλά σε κάθε παιχνίδι της. Επιστροφή μπορεί να θεωρηθεί αυτό το ματς για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος από την εκτέλεση του πέναλτι κι έπειτα έμοιαζε και εντελώς διαφορετικός ψυχολογικά. Αλλά και για τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς που με την σπιρτάδα και την τεχνική του έβαλε τον Πορτογάλο τεχνικό σε σκέψεις για τη συνέχεια, καθώς αυτή η εμφάνιση ήρθε ως συνέχεια της δυναμικής παρουσίας του στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρτίνς ήταν ευχαριστημένος γιατί αυτό που υποστήριξε με θέρμη στις δηλώσεις του - ότι ο κανονικός και ποιοτικός Ολυμπιακός θα επιστρέψει άμεσα - έγινε πραγματικότητα στο Ηράκλειο και μάλιστα με ταυτόχρονες ανάσες στους περισσότερους βασικούς ποδοσφαιριστές. Στο επόμενο ματς, με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αυτό είναι το κύριο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Ενόψει της... φουλ επιστροφής στον τελικό του Κυπέλλου και αργότερα στην Αγγλία.

Υ.Γ. Η πρωτοβουλία του ΟΦΗ να τιμήσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αποτελεί τιμή για τον ίδιο τον ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα και οι άνθρωποί της απέδειξαν ξανά εμπράκτως ότι σέβονται το ποδόσφαιρο και μοχθούν για την πρόοδό του. Σε κάθε επίπεδο.