Έχει και η Βάρη τον Ολυμπιακό της!

Η Βάρη έχει κι αυτή τον Ολυμπιακό της και καμαρώνει για την άνοδο των «ερυθρόλευκων» στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ. Μάλιστα η άνοδος αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς σημειώθηκε στην πρώτη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Ανατολικής Αττικής.

Έχει και η Βάρη τον Ολυμπιακό της!

Ο Ολυμπιακός Βάρης, με τη μορφή αθλητικού σωματείου, ιδρύθηκε το 2015. Έως τότε λειτουργούσε αποκλειστικά ως σχολή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη Βάρη. Σήμερα αριθμεί περί τους 200 αθλητές όλων των ηλικιών (170-175 περίπου εκ των οποίων στελεχώνουν τα τμήματα των υποδομών/ακαδημιών). Η ακαδημία του συλλόγου, η οποία συνεχίζει να ανήκει (είναι από τις 3-4 παλαιότερες) στο επίσημο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαθέτει τμήματα εκμάθησης-εκπαίδευσης ποδοσφαίρου σε ηλικίες 4-18 ετών και έχει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της προωθήσει-στελεχώσει με δεκάδες ποδοσφαιριστές τα αγωνιστικά τμήματα υποδομών της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Πρόσφατα, δε, ένα παιδί των ακαδημιών στη Βάρη, ο 17χρονος σήμερα Φώτης Κίτσος, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, ενώ είναι ήδη και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας.

Οι προπονητές του συλλόγου είναι όλοι κάτοχοι διπλώματος προπονητή ΟΥΕΦΑ (A, B, C), είναι γνώστες τουλάχιστον της αγγλικής γλώσσας (και της ισπανικής κάποιοι), παρακολουθούν τακτικά σεμινάρια παιδοψυχολογίας και αθλητικής ψυχολογίας, ενώ κάποιοι εξ αυτών διαθέτουν και επιστημονική εξειδίκευση στον τομέα αυτόν (αθλητική ψυχολογία). Τακτικά, δε, τουλάχιστον μία φορά ετησίως, συμμετέχουν και παρακολουθούν τα σεμινάρια προπονητών που διοργανώνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τους προπονητές των σχολών του δικτύου, τα οποία είναι μια εξαιρετική παροχή του Ολυμπιακού και του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι προπονήσεις των τμημάτων (ανδρική ομάδα και υποδομές) πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση τόσο στο δημοτικό αθλητικό Κέντρο Βάρης «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ» όσο και στο ARENA VARI’S (ιδιόκτητο) και συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ) καθώς επίσης (κάποια τμήματα υποδομής) και σε άλλα ιδιωτικά τουρνουά ποδοσφαίρου.

Την αγωνιστική περίοδο (2019-20) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Ολυμπιακός Βάρης συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του με ομάδα Ανδρών στη Γ’ Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής, όπου και κατέλαβε τη 2η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας και πέτυχε την απευθείας άνοδο στη Β’ κατηγορία. Το δυναμικό της ομάδας, σύμφωνα με το όραμα των ανθρώπων του συλλόγου, αποτελείται στην πλειονότητά του από νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας (εκπαιδεύτηκαν στο ποδόσφαιρο και γαλουχήθηκαν με τις αρχές και τα αθλητικά ιδεώδη στις ακαδημίες από μικρή ηλικία), αλλά και από άλλους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στον σύλλογο και στήριξαν με την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους την προσπάθεια αυτή.

Το διοικητικό συμβούλιο

Ο Γιώργος Αγγελάκης έχει τη θέση του προέδρου του ΔΣ, ο Μάνθος Δεσίπρης, με την τεράστια εμπειρία του, έχει θέση αντιπροέδρου, η Αγγελική Αγγελάκη είναι η γενική γραμματέας, ο Γιώργος Μπουργάνης είναι ο γενικός αρχηγός και μέλος του ΔΣ, όπως και ο Αλέξανδρος Δεσίπρης, επίσης μέλος του ΔΣ, και ο Μάκης Καψάλης έφορος της ομάδας.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσιριγώτη

Ο Γιώργος Τσιριγώτης ήταν ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό Βάρης στην άνοδο στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ και φυσικά το έργο του κρίνεται απόλυτα πετυχημένο. Έτσι η διοίκηση με συνοπτικές διαδικασίες ανανέωσε τη συνεργασία της με τον έμπειρο τεχνικό και θα οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» και στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Γυμναστής στην ομάδα είναι ο Τόλης Λαύκας, φυσικοθεραπευτής ο Γιώργος Γραμμέλης και προπονητής τερματοφυλάκων ο Ηλίας Κοντός. Λαύκας και Γραμμέλης συνεχίζουν από την περσινή σεζόν, ενώ ο Ηλίας Κοντός διαδέχτηκε τον Ντο Σάντος Ρόμπσον.

«Οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν επαγγελματική νοοτροπία»

Ο πρωτεργάτης της ανόδου του Ολυμπιακού Βάρης στη Β’ ΕΠΣΑΝΑ είναι αναμφίβολα ο τεχνικός του συλλόγου Γιώργος Τσιριγώτης και σε δηλώσεις του τόνισε: «Το περσινό καλοκαίρι ξεκινήσαμε συζητήσεις με τη διοίκηση για την αξιοποίηση των παιδιών της ακαδημίας και αποφασίσαμε ο Ολυμπιακός Βάρης να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας. Στο ρόστερ οι 18 παίκτες ήταν ντόπιοι, γεννηθέντες το 2000 και κάτω, και σε αυτούς προστέθηκαν 4-5 πιο έμπειροι παίκτες με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ξεκινήσαμε με δικό μας εξοπλισμό, φιλοσοφία και σκέψη και συζητήσαμε αν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Η απάντηση όλων ήταν θετική και πολύ βασικό για την κατηγορία ήταν ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και οι άνθρωποι που στελεχώνουν την ομάδα. Έχουν όλοι επαγγελματική νοοτροπία και δεν είναι ερασιτέχνες. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βάρης αυτό που υποστηρίζουν είναι για 1-2 κατηγορίες παραπάνω. Όσον αφορά τις ακαδημίες, οι προπονητές, οι γυμναστές και οι προπονητές τερματοφυλάκων και οι φυσικοθεραπευτές είναι όλοι διπλωματούχοι και όλοι έχουν αποκλειστικό στόχο να εξελίξουν τους νεαρούς αθλητές. Φέτος, παρά την πανδημία του κορονοϊού, ήρθε η άνοδος στη Β’ κατηγορία. Ήδη ανεβάσαμε 4-5 παιδιά στο ανδρικό τμήμα και θα πάρουν παραστάσεις στο νέο πρωτάθλημα. Θέλω να επισημάνω ότι στη Γ’ κατηγορία τα παιδιά άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν, παρά το γεγονός ότι στο παιχνίδι των περισσότερων ομάδων της κατηγορίας κυριαρχούσε η δύναμη, ενώ και η ποιότητα κάποιων αγωνιστικών χώρων δεν ήταν η καταλληλότερη. Στη Β’ κατηγορία θα είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: Υπάρχει οικογενειακό κλίμα

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου της Βάρης Γιώργος Αγγελάκης είπε: «Παραλάβαμε την ακαδημία με 60 παιδιά και σήμερα σε όλα τα τμήματα αθλούνται γύρω στους 175 αθλητές. Είναι από 4 ετών μέχρι 18 χρόνων και εμείς, ως Ολυμπιακός Βάρης, θέλουμε να τα κάνουμε να περνούν καλά μέσω του ποδοσφαίρου. Στην ανδρική ομάδα παίζουν κατά κύριο λόγο παιδιά από τις ακαδημίες και το μυστικό της επιτυχίας μας είναι το οικογενειακό κλίμα. Οφείλουμε να τους παρέχουμε τα μέγιστα που μπορούμε για να απολαύσουν αυτό που κάνουν. Φέτος ο κορονοϊός δεν μας επέτρεψε να πανηγυρίσουμε όπως θέλαμε την άνοδο στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ, αλλά δεν πειράζει. Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε. Ελπίζουμε σε μια επίσης καλή πορεία της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλο, γιατί είναι συμπαραστάτης στο εγχείρημά μας».

ΔΕΣΙΠΡΗΣ: Να απολαύσουμε το νέο ταξίδι

Αποτελεί ίσως έναν από τους παλαιότερους ανθρώπους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με ήθος και αγάπη για το άθλημα. Ο λόγος για τον Μάνθο Δεσίπρη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος στον «ερυθρόλευκο» σύλλογο και επί σειρά ετών ήταν από τα κορυφαία στελέχη του ΑΟ Τραχώνων. Στις δηλώσεις του για την ομάδα ανέφερε: «Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με έκανε να ασχοληθώ με τα κοινά του Ολυμπιακού Βάρης. Φέτος συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ και πρωτίστως μας ενδιέφερε ο υγιής αθλητισμός και όχι ο πρωταθλητισμός. Φιλοξενήσαμε άψογα όλες τις ομάδες στη Βάρη, δεν δημιουργήσαμε επεισόδια, ενώ δεν είχαμε και καμία αποβολή ποδοσφαιριστή μας. Οι σχέσεις μας με όλα τα σωματεία του Δήμου Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης είναι εξαιρετικές. Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, στηρίζει τις προσπάθειες όλων των αθλητικών συλλόγων του Δήμου και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό! Στο ίδιο μοτίβο θα δουλέψουμε και στη Β’ κατηγορία και θέλουμε να απολαύσουμε και το νέο… ταξίδι μας. Δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο εξέλιξης των αθλητών μας, ενώ τους ποδοσφαιριστές μας εκείνους που ξεχωρίζουν τους βοηθάμε πάντα να κάνουν το παραπάνω βήμα σε υψηλότερο επίπεδο. Στηρίζουμε, αγαπάμε και εξελίσσουμε τους αθλητές μας, δεν στεκόμαστε ποτέ εμπόδιο στην πορεία τους».

ΜΠΟΥΡΓΑΝΗΣ: Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε

Για την άνοδο του Ολυμπιακού στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Γιώργος Μπουργάνης δήλωσε τα παρακάτω: «Από το ξεκίνημα της χρονιάς θέσαμε στόχο να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και μπορώ να πω ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Χάσαμε κάποιους βαθμούς γιατί παίζαμε χωρίς σκοπιμότητα και δεν κλεινόμαστε ως ομάδα όταν είμαστε μπροστά στο σκορ. Το ίδιο μοτίβο θα δουλέψουμε και στη Β’ κατηγορία και θα προσπαθήσουμε και πάλι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ευχαριστιόμαστε τις Κυριακές μας. Φιλοξενήσαμε άψογα όλες τις ομάδες που ήρθαν να αγωνιστούν στη Βάρη. Προσπαθήσαμε να οργανώσαμε τον σύλλογο σε πρότυπα όσο το δυνατόν πιο κοντά στα επαγγελματικά. Έχουμε καταφέρει αρκετά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με προσήλωση και επιμονή για βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους εκείνους τους φίλους της ομάδας που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθειά της, ανώνυμους και επώνυμους, καθώς και τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλο για την έμπρακτη στήριξη και την παροχή άρτιων δημοτικών εγκαταστάσεων για τις προπονήσεις και τους αγώνες των ομάδων της πόλης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο διοικητικό συμβούλιο, στον προπονητή και τους συνεργάτες του καθώς και στους ποδοσφαιριστές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν την περσινή σεζόν και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Πρόκειται για εξαιρετική επιτυχία, που συμβαίνει για πρώτη ίσως φορά ιστορικά (μια ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή να ανεβαίνει αμέσως κατηγορία), η οποία οφείλεται στην ποιοτική δουλειά και στην εξαιρετική οργάνωση και συνεργασία μεταξύ των στελεχών του συλλόγου (διοίκηση – προπονητικό τιμ – ποδοσφαιριστές). Μια επιτυχία που μας κάνει όλους εδώ στην ομάδα να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, όπως πολύ καλά ξέρουμε να κάνουμε εμείς οι γνήσιοι Ολυμπιακοί! Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια και συνεχίζεται από ανθρώπους με πολύ μεράκι, αγάπη για το ποδόσφαιρο και με όραμα για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη του αθλητισμού. Λαμβάνουμε καθημερινά πολύ θετική ανταπόκριση και αναγνώριση για την ποιότητα της δουλειάς μας κι αυτό μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίζουμε. Πιστεύουμε ότι έχουμε ήδη δώσει σοβαρά δείγματα γραφής στον χώρο που δραστηριοποιούμαστε, ως κάτι το διαφορετικό σε σχέση με ισχύουσες αναχρονιστικές νοοτροπίες. Μοντέρνες ιδέες και φιλοσοφία ως προς την προσέγγιση του αντικειμένου αποτελούν βασική μεθοδολογία μας. Θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύουμε κάτι σύγχρονο και προοδευτικό, μια δύναμη που έρχεται στο προσκήνιο της ευρύτερης περιοχής, με σταθερά και μεθοδικά βήματα, με δουλειά βασισμένη στη γνώση και στην εφαρμογή σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων στην προσέγγιση των αθλητών και του αθλήματος. Ένας σύλλογος που αντιπροσωπεύει το μέλλον».

ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ: Παράδεισος ο Ολυμπιακός Βάρης…

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Λεωνίδας Γκορόγιας, ο οποίος πέτυχε 17 γκολ στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΑΝΑ, χαρακτήρισε παράδεισο τον Ολυμπιακό και πρόσθεσε τα εξής: «Η χρονιά που έληξε ήταν ένα διδακτικό μάθημα για όλους τους ανθρώπους στην ομάδα και φυσικά για τους νεαρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Όμως εδώ, σε αυτήν την ομάδα, όλοι δείχνουμε ότι μαθαίνουμε γρήγορα. Δεν το κρύβω ότι ήμουν επιφυλακτικός πριν έρθω στον Ολυμπιακό Βάρης, λόγω της προηγούμενης παρουσίας μου και σε ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών. Από την αρχή γίναμε όλοι μία οικογένεια και τόσο οι παλιοί όσο και οι νέοι παίκτες είμαστε πάνω απ’ όλα φίλοι. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήρθαν ακόμη 2-3 ποδοσφαιριστές που βοήθησαν ώστε να ανέβουμε κι άλλο ποιοτικά και να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να σφραγίσουμε το εισιτήριο της ανόδου για τη Β’ κατηγορία. Το καινούργιο… ταξίδι θεωρώ ότι θα είναι πιο δύσκολο, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θα υπάρχουν σίγουρα κάποιες μακρινές μετακινήσεις και θα συναντήσουμε αντιπάλους με δυνατές έδρες. Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός Βάρης είναι ένας παράδεισος και η διοίκηση μακάρι να κρατήσει αυτήν την οργάνωση και το μεράκι που έχει για την ομάδα».

ΜΠΕΧΑΡΙ: Ομαδική δουλειά το σκοράρισμα

Πρώτος σκόρερ στο συγκρότημα της Βάρης αλλά και στη Γ’ κατηγορία αναδείχθηκε ο Ρεντόν Μπεχάρι, ο οποίος σημείωσε 19 τέρματα και ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου της ομάδας στη Β’ ΕΠΣΑΝΑ. Αναφορικά με την άνοδο υπογράμμισε τα εξής: «Ήρθα στην ομάδα από τον Άγιο Δημήτριο και το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών, ώστε να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου τον Ολυμπιακό για να πετύχει τους στόχους του. Σημείωσα 19 τέρματα και είμαι χαρούμενος που αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ. Βέβαια το σκοράρισμα είναι μία ομαδική δουλειά και για τον λόγο αυτόν ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πετύχω αυτά τα γκολ. Τόσο εγώ όσο και ορισμένοι άλλοι έμπειροι παίκτες που είμαστε στην ομάδα βοηθήσαμε τα νεαρά παιδιά για το τι πρέπει να κάνουν πριν και μετά την προπόνηση, αλλά και στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Συγχαρητήρια στο ΔΣ, στο τεχνικό επιτελείο και στους συμπαίκτες μου για την άνοδο στη Β’ κατηγορία».

ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ: Τιμητική η δεύτερη θέση

Ο Γιώργος Παπαντώνης είναι ίσως ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής στην ομάδα, καθώς από 4 ετών ήταν στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, και για την άνοδο τόνισε τα εξής: «Πέρσι προωθήθηκα στην ανδρική ομάδα και με τη βοήθεια του προπονητή Γιώργου Τσιριγώτη και των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών κατάφερα γρήγορα να μπω στο κλίμα και στις απαιτήσεις του σωματείου. Οι νεαροί στην πλειονότητά τους παίκτες στάθηκαν επάξια στη Γ’ κατηγορία και οδηγήσαμε την ομάδα στη δεύτερη προνομιούχο θέση, που μας έφερε στη Β’ ΕΠΣΑΝΑ. Εγώ βέβαια περίμενα να τερματίσουμε πρώτοι, αλλά και η δεύτερη θέση είναι αρκετά τιμητική για μία ομάδα που έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας».

Στη σχολή παιδιά ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βάρης γυμνάζονται αρκετά παιδιά ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Πειραιώς. Από τις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες της Βάρης, μεταξύ άλλων, έχουν περάσει τα παιδιά των Όλαφ Μέλμπεργκ, Τσόρι Ντομίνγκες, Μπράουν Ιντέγε, Μπίμπρας Νάτχο, Αριέλ Ιμπαγάσα, Γιάγκος Βούκοβιτς, ενώ το ίδιο ισχύει ακόμα για τον γιο του Φρανσουά Μοντέστο, αλλά και άλλων. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές και συνδυάζουν, θα λέγαμε, βουνό και θάλασσα.