Οι πανηγυρισμοί του γηπέδου και του CAS

Η δικαστική υπόθεση για την πολυϊδιοκτησία θα έχει συνέχεια, αλλά το θέμα είναι αγωνιστικά τι μπορεί να συμβεί για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ μετά την επιστροφή από το CAS στην ΕΠΟ. Για την τωρινή σεζόν και για την επόμενη. 

Οι πανηγυρισμοί του γηπέδου και του CAS

Η απόφαση του CAS να επιστρέψει την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας για νέα εκδίκαση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αναλύεται με διάφορους τρόπους και ενίοτε κατά το δοκούν. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα πανηγυρικό κλίμα για την επιστροφή των 7 βαθμών που στην πραγματικότητα δεν έχουν επιστραφεί τελεσίδικα, από τη στιγμή που θα υπάρξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης και στοιχείων στην εφέσεων. Με το διεθνές δικαστήριο να «νίπτει τας χείρας του», δεχόμενο τις προσφυγές των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, στέλνοντας την ιστορία εκ νέου στα εγχώρια αθλητικά όργανα. Και στη συνέχεια, σε όποια απόφαση κι αν ληφθεί, η επιστροφή στο CAS να πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ας μείνουμε λίγο στο αγωνιστικό. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει το φετινό πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο και όχι στα δικαστήρια, συνεπώς η προσφυγή του και οι επτά βαθμοί δεν έχουν κάποιο όφελος επ΄αυτού. Αν η διαφορά από 24 βαθμούς γίνει 17 (και μπορεί πάλι 20 το βράδυ της Κυριακής μετά το ντέρμπι στο Φάληρο) μικρή σημασία έχει. Εάν όμως όλη αυτή η καθυστέρηση που θα υπάρξει, καταλήξει τελικά σε διατήρηση της αφαίρεσης βαθμών, η οποία αναγκαστικά θα πάει για το επόμενο πρωτάθλημα, μάλλον στον ΠΑΟΚ δεν έχουν και ιδιαίτερο λόγο να χαμογελούν και να πανηγυρίζουν.

Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που με την προσωρινή επιστροφή των βαθμών στον ΠΑΟΚ, δεν θα καταφέρει τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρήσει το μπόνους που έχει τώρα από την ΑΕΚ για τη δεύτερη θέση. Διότι αν ο ΠΑΟΚ χάσει στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό και από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα μείνει πάλι τρίτος και ενδεχομένως θα περιμένει από τον Ολυμπιακό να του κάνει το... χατίρι και να νικήσει την ΑΕΚ μπας και τελικά μπορέσει να την προσπεράσει. Αν μπορέσει.

Ο ενθουσιασμένος αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ επειδή η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας θα επανασυζητηθεί στην ΕΠΟ προτού ξαναπάει στο CAS, μπορεί στο τέλος να έχει βγει τρίτος στη φετινή Σούπερ Λίγκα ακόμη και με την επιστροφή των 7 βαθμών, αλλά να του μείνει αμανάτι το βαθμολογικό χάντικαπ στη νέα αγωνιστική περίοδο όταν ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Αν, βέβαια, θεωρεί στο τέλος εαυτόν δικαιωμένο επειδή δεν είναι δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ ή επειδή δεν θα... υποβιβαστεί, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Επί του παρόντος, όλα θα κριθούν ξανά εκεί που πρέπει. Στο γήπεδο. Για τη δεύτερη θέση. Για την πρώτη κρίθηκαν προ πολλού...