Δικαίωση του Ολυμπιακού: Τον Αύγουστο του 2021 οι εκλογές στην ΕΠΟ

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου και η σημασία της για τις εκλογές στην ΕΠΟ. Η προσπάθεια του Ολυμπιακού για νομιμότητα και η συνέχεια.

Δικαίωση του Ολυμπιακού: Τον Αύγουστο του 2021 οι εκλογές στην ΕΠΟ

Η προσπάθεια από πλευράς ΕΠΟ να διεξαχθούν πρόωρα οι εκλογές δεν πέρασε, μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου που μπλόκαρε το σχετικό αίτημα για την αλλαγή στο καταστατικό της ομοσπονδίας. Κι έχουν κάθε λόγο στον Ολυμπιακό να θεωρούν ότι η δική τους προσπάθεια για νομιμότητα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς επιβεβαιώθηκε πλήρως πως οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν έως τον Οκτώβριο του 2020, αλλά τον Αύγουστο του 2021, όπως και ότι η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ είναι αντίθετη στον αθλητικό νόμο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών:

«Η υπό έγκριση τροποποίηση του άρθρου 82 του καταστατικού τού ως άνω τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου, στο οποίο προστίθεται τρίτη παράγραφος, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές στο εν λόγω σωματείο εντός του έτους 2020 και συγκεκριμένα έως τις 14/10/2020, αντιβαίνει στην αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 22, παρ. 1 του Ν. 2725/1999 που προβλέπει εκλογές ανά τετραετία, καθόσον η θητεία του προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και των λοιπών οργάνων της ΕΠΟ, πλην των Δικαστικών Οργάνων, λήγει στις 18/8/2021 και όχι στις 14/10/2020. Ήτοι λήγει τέσσερα έτη μετά την εκλογή των ανωτέρω οργάνων της ΕΠΟ, των οποίων η θητεία δεν αποτελεί συνέχεια της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ που διορίσθηκε από τη FIFA στις 14/10/2016».

Αυτό που απομένει είναι η συζήτηση της αίτησης του Ολυμπιακού ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που εκδικάζεται την Παρασκευή 10/7, η οποία μοιάζει πλέον να έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.