Ολυμπιακός: Πράξη το rotation από Μαρτίνς

Η μισή βασική ενδεκάδα παίρνει ανάσες από τον Πέδρο Μαρτίνς στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη. Η απόφαση του Πορτογάλου και η σχέση της με τη συνέχεια. 

Ολυμπιακός: Πράξη το rotation από Μαρτίνς

Ήταν κάτι αναμενόμενο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αποφασίσει ούτως ή άλλως να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς στο ματς με τον Άρη (Τετάρτη 8/7, 19.15) για τα play off και να βάλει στην αποστολή νέα παιδιά ώστε να πάρουν εμπειρίες από τη μεγάλη ομάδα.

Ολυμπιακός: Η αποστολή με Άρη-Μέσα ο Ραντζέλοβιτς

Μετά την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη μεγάλη κόπωση που παρατηρήθηκε σε αρκετούς παίκτες, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να ανοίξει περισσότερο το rotation. Και να αφήσει στην Αθήνα σχεδόν τους μισούς βασικούς του, ώστε να μην τους επιβαρύνει και να τους έχει σε καλύτερη κατάσταση στα ματς που ακολουθούν. Και για το πρωτάθλημα και φυσικά για τον τελικό του Κυπέλλου. Κάτι που αναμένεται να συμβεί με ορισμένες προφυλάξεις και στις επόμενες αναμετρήσεις των play off με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ, όχι ίσως σε τόσο μεγάλη έκταση.

Η απόφαση να μείνουν εκτός αποστολής οι Σα, Τσιμίκας, Μπα, Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί κινείται προς αυτή την κατεύθυνση διαχείρισης από τον προπονητή, ο οποίος ναι μεν δε θέλει να χαλάσει το ρυθμό της ομάδας του, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές και τα πάντα έχουν κριθεί, δεν επιθυμεί κιόλας την εξτρά επιβάρυνση.

Για τον Μπα ήταν φανερή η κόπωση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που το παιδί είχε μπει βασικός τον περασμένο Νοέμβριο και έκτοτε έχει παίξει 20 ματς στη σειρά. Σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δίχως σταματημό. Ήταν κάτι που οπωσδήποτε έπρεπε να συμβεί, να πάρει ανάσες δηλαδή. Το ίδιο και για Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί, ενώ ο Τσιμίκας είχε μείνει έξω και με τον Παναθηναϊκό.