Βασάρας: «Δεν είχα δεχτεί κάποιο τηλέφωνο ή παρότρυνση να βάλω διαιτητή»

Ο Κύρος Βασάρας κατέθεσε στη δίκη των «15» για τα γεγονότα του 2012, όταν είχε καταγγελθεί ότι οι πίνακες των διαιτητών που καταρτίστηκαν ήταν στημένοι.

Βασάρας: «Δεν είχα δεχτεί κάποιο τηλέφωνο ή παρότρυνση να βάλω διαιτητή»

Ο Κύρος Βασάρας βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη των «15», αλλά και στου Ολυμπιακού και του Ατρομήτου.

Κατέθεσε ως πρώην μέλος της ΚΕΔ για τα γεγονότα του 2012, όταν είχε καταγγελθεί ότι οι πίνακες των διαιτητών που καταρτίστηκαν τότε ήταν στημένοι.

Αναλυτικά ο Βασάρας ανέφερε:

«Τον Αύγουστο του 2012 ήμουν μέλος της ΚΕΔ. Ήταν προγραμματισμένη συνάντηση στις 13 Αυγούστου για να βγάλουμε τους πίνακες. Προσπάθησα να βρεθούμε και νωρίτερα, γιατί έπρεπε να καταρτιστούν οι πίνακες.

Ήταν περίοδος εκλογών στην ΕΠΟ και λέγονταν διάφορα, διότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο κύριος Σαρρής, θα ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ. Και ο Χρήστος Σάββας, που ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, ήταν με την άλλη παράταξη.

Ήμασταν τρία άτομα στη συνεδρίαση της ΚΕΔ, εγώ, ο Δούρος και ο Μπριάκος. Οι άλλοι δύο δεν ήρθαν, λόγω των εκλογών της ΕΠΟ, να μην υπάρξει κάποια σύνδεση.

Στη διαδικασία αυτή διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε χώρος για συζήτηση. Τα άλλα δύο άτομα (σ.σ. Μπριάκος, Δούρος) είχαν ετοιμάσει τους πίνακες και δεν υπήρχε περιθώριο να αλλάξει κάτι. Είχαν τους πίνακες έτοιμους, εκτυπωμένους.

Εγώ ήμουν στη μέση δύο παρατάξεων. Σε όλη μου τη ζωή ήμουν έντιμος. Ήμουν σε δύσκολη θέση. Αν εγώ δεν συμμετείχα, αυτομάτως δεν θα υπήρχε απαρτία. Δέχτηκα να είμαι εκεί, να μην κωλυσιεργήσω την ΕΠΟ. Είχαν αλαζονική στάση: “Αυτά είναι και δεν αλλάζουν”.

Μετά έκανα μια επιστολή στην ΕΠΟ όπου εξέφραζα διαφωνίες. Όχι για πρόσωπα αλλά για τεχνικά θέματα στην κατάρτιση των πινάκων. Τις αντιρρήσεις μου δεν τις έκαναν δεκτές οι Δούρος, Μπριάκος. Δεν υπήρχε διάθεση να συζητήσουν.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήταν παράνομοι οι πίνακες. Είπα απλώς ότι εκ των πραγμάτων διαφωνώ γιατί δεν κλήθηκα να συμφωνήσω σε τίποτα. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό.

Δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην ΕΠΟ κι έτσι υπέγραψα τους πίνακες στις 20 Ιανουαρίου, μία εβδομάδα μετά. Έτσι κι αλλιώς κατά πλειοψηφία βγήκαν, τους επέλεξαν οι δύο.

Εγώ δεν είχα δεχτεί κάποιο τηλέφωνο ή κάποια παρότρυνση να βάλω κάποιον διαιτητή.

Έπειτα, στα τέλη Οκτωβρίου, μου ανακοινώθηκε ότι λήγει η συνεργασία μου με την ΕΠΟ. Τρεις φορές η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στην UEFA με την οποία της έλεγε ότι έχει άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου! Μπορεί να είναι και μοναδικό γεγονός στον κόσμο αυτό. Να ζητάει μια ομοσπονδία για δικό της άνθρωπο να απομακρυνθεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ήταν ένα πλήγμα για μένα, αλλά είμαι άνθρωπος που συγχωρώ».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Πιστεύετε ότι αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι πήγατε και καταθέσετε στον κύριο Κορέα;».

ΒΑΣΑΡΑΣ: «Δεν μπορώ να το πω αυτό.

Όταν ήρθε ο Χιου Ντάλας ανέλαβε τους ορισμούς των αγώνων. Δεν μου έχει πει ποτέ αν πιέστηκε ή δέχτηκε παρεμβάσεις. Ήρθε να κάνει δουλειά εδώ και προσπάθησε. Δεν θεωρώ ότι ήρθε να κάνει τη βιτρίνα. Ούτε μπορώ να σκεφτώ ότι έκανε ορισμούς κατά παραγγελία. Γίνονται λάθη από τους διαιτητές στα παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουν και δόλο».