Ποτέ μην υποτιμάς τον Βαλμπουενά

Στα «κάτω» του επέστρεψε από τον τραυματισμό ο Ματιέ Βαλμπουενά, με δύο χαμένα πέναλτι. Αλλά ο Ολυμπιακός ξέρει ότι ο Γάλλος με ΑΕΚ και Γουλβς θα είναι εκεί...

Ποτέ μην υποτιμάς τον Βαλμπουενά

Δεν τον «πηγαίνει» το ίδιο το παιχνίδι τον Ματιέ Βαλμπουενά από την ώρα που επέστρεψε στη δράση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο οποίος τον κράτησε εκτός από δύο εκ των ντέρμπι του Ολυμπιακού το προηγούμενο διάστημα. Ο Γάλλος άσος γύρισε ξανά με τέτοια όρεξη που δεν «ταιριάζει» με την εποχή, υπό την έννοια ότι φανερά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χαμηλώσει στροφές μετά την οριστική κατάκτηση του τίτλου και κάνουν break προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για την τελική επίθεση ενόψει των επόμενων μεγάλων στόχων. Μόνο που αυτή η μεγάλη διάθεση δεν βγαίνει στο γήπεδο για τον ίδιο τον Ματιέ. Σε αποτέλεσμα.

Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, το πέναλτι ήταν καλά εκτελεσμένο, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Η κινητικότητά του στον αγωνιστικό χώρο δεν μετουσιώθηκε σε φάσεις και δημιουργία. Στις γνωστές ασίστ. Με τον Παναθηναϊκό ήταν επίσης δραστήριος, αλλά μακριά από τον καλό εαυτό του. Δεν ήταν ο γνωστός Ματιέ ούτε στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. Στο πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε, ανέλαβε την πρωτοβουλία για να επιστρέψει στα γκολ. Θα μπορούσε να αφήσει τον Ελ Αραμπί. Αλλά δεν θα μπορούσε να τον... αφήσει η ίδια η προσωπικότητά του να το κάνει. Ο Διούδης τον κατάλαβε και το γκολ πάλι δεν ήρθε από τη βούλα. Για πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα του σε δεύτερη σερί εκτέλεση πέναλτι.

Θα επηρεαστεί λέτε για τη συνέχεια; Θα σταθούν αρκετά δύο χαμένα πέναλτι και μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό για να τον... καταρρακώσουν; Εδώ είναι που γελάμε. Περισσότερο κι από τις ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο για τη διαιτησία!

Πιστεύω ότι ο Βαλμπουενά στο επόμενο πέναλτι που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός και θα είναι ο ίδιος στο γήπεδο, πάλι θα αναλάβει την ευθύνη. Διότι αυτή η προσωπικότητα που διαθέτει, πέραν του ταλέντου και των ικανοτήτων του, τον έχει φέρει τόσο ψηλά σε επίπεδο καριέρας. Όλα τα χρόνια του στην Γαλλία με την εθνική και τους συλλόγους. Αλλά και στη συνέχεια, σε Ρωσία και Τουρκία.

Δεν έχει επιστρέψει στα καλύτερά του ο Ματιέ Βαλμπουενά το τελευταίο διάστημα. Αλλά στον Ολυμπιακό το μόνο που θέλουν είναι να έχει την υγεία του και να είναι αγωνιστικά έτοιμος για να παίξει στον τελικό με την ΑΕΚ και στη ρεβάνς με την Γουλβς. Κι εκεί δεν υπάρχει ούτε ένας που να αμφιβάλλει ότι αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής θα είναι ξανά μπροστάρης για να καταφέρει ο Ολυμπιακός το νταμπλ και ακόμη μία ευρωπαϊκή υπέρβαση...