Συνάντηση Μώραλη με πειραϊκά σωματεία για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο ΣΕΦ (vid)

Στο Δημαρχείο Πειραιά έλαβε χώρα χθες (2/7) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, σύσκεψη με εκπροσώπους πειραϊκών ποδοσφαιρικών σωματείων, κατά την οποία έγινε εκτενής συζήτηση για την πρόταση της ανάληψης της διαχείρισης από τον Δήμο του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Σ.Ε.Φ.

Συνάντηση Μώραλη με πειραϊκά σωματεία για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο ΣΕΦ (vid)

Συγκεκριμένα συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (Ε.Π.Σ.Π.) κ. Γιώργος Ανατολάκης και κ. Γιάννης Σπάθας αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι 11 ποδοσφαιρικών σωματείων που χρησιμοποιούν το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Σ.Ε.Φ. για προπονήσεις και αγώνες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Εθνικό Ο.Φ.Π.Φ., Α.Ο. Καστέλλας, Δ.Α.Ο. Αργοναύτης, Α.Ο.Ν.Φ. Πειραϊκός, Α.Ο.Φ.Ν.Φ. Πανφαληρικός, Α.Ε. Χατζηκυριακείου, Προφήτης Ηλίας, Α.Π.Ο. Φίλαθλοι, Α.Σ. Κωφών, Π.Σ. Προμηθέας, Α.Σ.Χ. Ποσειδών.

Μετρό Πειραιά: Τα νέα δρομολόγια λεωφορείων μετά τα εγκαίνια σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια

Όλοι οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρόταση του Δημάρχου να αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση του γηπέδου, διότι όπως ανέφεραν έχει τη δυνατότητα να επιλύει με μεγαλύτερη αμεσότητα λειτουργικά προβλήματα του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά προτίθεται να μισθώσει το γήπεδο ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. και στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Ε.Π.Σ.Π. και τα ποδοσφαιρικά σωματεία που αγωνίζονται εκεί. Στη συνέχεια επεσήμανε: «Οι ομάδες εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναλάβει το γήπεδο ο Δήμος Πειραιά. Είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, καθώς γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στο πειραϊκό ποδόσφαιρο η έλλειψη αθλητικών χώρων. Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του πειραϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό. Έχω ξαναπεί πως ο Α΄ και Β΄ βαθμός Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι μέρος της συνδιαχείρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα επαναφέρω άμεσα το ζήτημα αυτό στον κ. Αυγενάκη».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Όπως είχαμε δεσμευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο του ΣΕΦ. Μετά από αρκετή συζήτηση καταλήξαμε στο ότι οι ομάδες θέλουν να αναλάβουμε τη διαχείριση του χώρου. Μας είπαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο γήπεδο και μπορούμε να ανταποκριθούμε στα περισσότερα από αυτά, ώστε να μπορέσουμε να τα επιλύσουμε και να ξεκινήσουν άμεσα να μπαίνουν οι ομάδες μέσα υπό νέο καθεστώς με καινούργιο πρόγραμμα».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Σ.Π. κ. Γιάννης Σπάθας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Συζητήσαμε για το γήπεδο, ένα θέμα που επί πολλά χρόνια δεν μπορούσε να λυθεί και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κατανόηση κυρίως από τον Δήμο, αλλά και από τις ομάδες. Πιστεύω ότι ορισμένα θέματα θα τακτοποιηθούν στην πορεία. Συγχαρητήρια σε όλους που βρέθηκαν εδώ και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση».

Ο εκπρόσωπος των ομάδων κ. Αντώνης Ανούστης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο που κάλεσε όλα τα σωματεία και άκουσε τα προβλήματα. Συζητήσαμε τις όποιες επιφυλάξεις είχε πριν αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΣΕΦ ο Δήμος Πειραιά και θεωρούμε ότι είναι για το καλό όλων των Σωματείων. Πιστεύουμε ότι η διαχείριση από τον Δήμο θα βοηθήσει στην επίλυση των όποιων λειτουργικών χρόνιων προβλημάτων. Νομίζω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση και ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πηγή: Κανάλι Ένα