Rare Books Paris: Έκθεση σπάνιων βιβλίων στο Radio Athènes

Το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Radio Athènes παρουσιάζουν το Rare Books Paris, μία έκθεση σπάνιων βιβλίων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου.

Rare Books Paris: Έκθεση σπάνιων βιβλίων στο Radio Athènes

Το RareBooksParis επιμελείται μια παρουσίαση σπάνιων και out of print βιβλίων για την εγκατάσταση στο Radio Athènes.

Μία έκθεση σπάνιων βιβλίων μόδας, αρχιτεκτονικής, ντιζάιν και τέχνης, με πρωτότυπο υλικό από τα πρώιμα χρόνια του Maison Martin Margiela.

Συμπεριλαμβάνει πρώιμα τεύχη των περιοδικών Purple Magazine, Self Service Magazine, RE-Magazine, Contemporary Fashion, Made in USA Magazine, JOE’s Magazine, A Magazine και Ryuko Tshushin.

Καταλόγους των φωτογράφων Corinne Day, Anders Edstrom, Mark Borthwick, Chikashi Suzuki, Ryan McGinley, Jim Goldberg, Paolo Roversi, David Sims, Craig McDean, Max Vadukul, Nick Knight, Albert Watson, Peter Lindbergh, Inez Van Lamsweerde και Vinoodh Matadin.

Καταλόγους καλλιτεχνών όπως Vanessa Beecroft, Walter Pfeiffer, Cindy Sherman, Bernadette Corporation, Asger Carlsen και Man Ray.

Ειδικές εκδόσεις πάνω σε σχεδιαστές μόδας όπως οι Issey Miyake, Yohji Yamamoto, Prada, Raf Simmons, JW Anderson, Undercover, Susan Cianciolo και Martin Margiela, με μια σπάνια σειρά lookbooks του οίκου Margiela το 1990-2000.

RARE BOOKS PARIS

Στα τέλη του 2013, εμφανίστηκε ένα νέο feed στο Instagram: το rarebooksparis (https://www.instagram.com/rarebooksparis/)

Η πρώτη ανάρτηση ήταν μια εικόνα από ένα σπάνιο φωτογραφικό βιβλίο του Ολλανδού φωτογράφου και χορογράφου Hans van Manen. Οι μεταγενέστερες αναρτήσεις περιελάμβαναν ένα μίγμα έντυπου υλικού για την αρχιτεκτονική, τη μόδα και ντιζάιν εσωτερικών χώρων, βιβλία καλλιτεχνών, περιοδικά, και καταλόγους τέχνης. Έτσι, ξεκινώντας σαν προσωπικό έργο, το rarebooksparis είναι τώρα πλήρης απασχόληση για τον ιδιοκτήτη του. Το Instagram feed έχει πάνω από 30.000 οπαδούς και μια αυξανόμενη φήμη ως το μέρος to-go-to για εξαιρετικά φτιαγμένα, δυσεύρετα βιβλία και ephemera, τα περισσότερα από τα οποία σχετίζονται με τη μόδα.

Η ταυτότητα του ιδιοκτήτη δεν είναι ένα τεράστιο μυστικό, αλλά ούτε ενδιαφέρεται να τη δημοσιοποιήσει. Τρέχει το rarebooksparis από το διαμέρισμά του στο Παρίσι.

Αυτή θα είναι η πρώτη «δημόσια» παρουσίαση του Rare Books Paris διεθνώς.

Α ΒΟΟΚ AFFAIR

Ενδιαφέρεστε για την τέχνη; Για βιβλία τέχνης, περιοδικά τέχνης, καταλόγους, για την κριτική της τέχνης καθώς και τους συντάκτες και δημιουργούς τους;

Εμείς – το Goethe-Institut Athen και το Radio Athènes – δημιουργούμε από το Μάιο έως το Νοέμβριο 2018 μια προσωρινή βιβλιοθήκη/σκηνή ανοικτή σε όλους όσους ενδιαφέρεστε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής προσκαλούμε Έλληνες και διεθνείς εκδότες, συγγραφείς, και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω αναγνώσεων, ομιλιών, performances, συζητήσεων και μίνι-εκθέσεων. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε ιδέες και πληροφορίες με τους συμμετέχοντες και θα έχετε πρόσβαση σε μία από τις παλαιότερες μορφές ευχαρίστησης: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.

Η θεματολογία θα ποικίλλει, από τέχνη, θεωρία, αρχιτεκτονική και ντιζάιν μέχρι μόδα, λογοτεχνία και ψυχανάλυση.

Το A BOOK AFFAIR/ TEMPORÄRER KUNST-BUCHLADEN εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Ημερομηνία:

Από: 23/05/2018 Εως: 06/06/2018

Κάθε Τετάρτη 16:00 – 20:00

Κάθε Σάββατο 13:00 – 17:00

Οποιαδήποτε άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.goethe.de/athen | http://www.radioathenes.org/

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox