Λυρική εξερεύνηση – Βασιλεία Κόρακα: Παρουσίαση στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Ιωλκός μάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Λυρική εξερεύνηση» της Βασιλείας Κόρακα στο «Polis Art Café» την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Λυρική εξερεύνηση – Βασιλεία Κόρακα: Παρουσίαση στο Polis Art Café

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αναστάσιος Στέφος (Ειδικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων) και ο Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (Υπεύθυνος εκδόσεων Ιωλκός).

Η συλλογή είναι μια εμπειρία και ένα βίωμα: του ανάγλυφου των λέξεων, του σκιρτήματος αλλά και της νοσταλγίας του βλέμματος. Είναι σαν μια διαχρονική νοερή περιπλάνηση στην αλήθεια του ήχου, του χρόνου, του χώρου όπου η ανάμνηση γαλουχείται και η πνοή –αλληγορία της σπουδής– συντηρείται. Κι όπου το Ενδόμυχο κλίνει το γόνυ στη δύναμη της στιγμής κι ευλογείται. Εντέλει τίποτε δε θα διασαλεύσει την ήσυχη, την αρυτίδωτη διαφάνεια του Λόγου, το θαύμα και την έκπληξη (merveille et surprise à a fois) της καρδιάς των ποιημάτων.

Η συγγραφέας

Εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη η Βασιλεία Κόρακα μεγάλωσε κι έζησε στην πόλη των Αθηνών. Μετά τις σπουδές της (πτυχίο Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διορίστηκε καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης. Όμως, το ζωηρό της ενδιαφέρον για την έρευνα την οδήγησε στη συνέχιση των σπουδών της στη Γαλλία όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο Mastère 2 και διδακτορικό δίπλωμα στη Συγκριτική Φιλολογία. Τα έργα της, κυρίως λογοτεχνικά δοκίμια, άρθρα και ποιητικές μεταφράσεις Γάλλων κι Ελλήνων συγγραφέων, στρέφονται στις γόνιμες προσεγγίσεις ποίησης και φιλοσοφίας.

Ημερομηνία:

17/05/2018

Στις 20.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.iolcos.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ