Ο αναρχικός συγγραφέας Τροχανάς και το "ΠΑΡΕΚ" club

Το βιβλίο του συγγραφέα Μιχάλη Τροχανά, «Το αίμα, η νόηση και εγώ» και το πάθος του για τις εκάστοτε σύγχρονες ιδέες.

Ο αναρχικός συγγραφέας Τροχανάς και το "ΠΑΡΕΚ" club

Όσοι είχαν μιλήσει με τον Μιχάλη Τροχανά που έφυγε χθες από τη ζωή γνωρίζουν ότι μεταξύ άλλων υπήρξε άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας.

Ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του και αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν ήταν ότι ήταν και συγγραφέας.

Παρουσιαζόταν ως «από ανατρεπτικός έως αναρχικός συγγραφέας», στο βιβλίο του με τίτλο "Το αίμα, η νόηση και εγώ", από τις εκδόσεις Δίαυλος.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

«Πολλοί Έλληνες γνωρίζουν ότι το επάγγελμα του Μιχάλη Τροχανά ήταν επιχειρηματίας και ότι χόμπι του είναι η ΑΕΚ. Όμως ο αυθεντικός Μ.Τ. ήταν άλλος. Και το alter ego του είχε και έχει ένα ασίγαστο πάθος για τις εκάστοτε σύγχρονες ιδέες και τα επιτεύγματα της επιστήμης, όπως και για τις φιλοσοφικές τους προεκτάσεις. Έτσι προέκυψαν ένας ανατρεπτικός έως αναρχικός συγγραφέας και το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Το αίμα, η νόηση και εγώ".

Ευρηματικός, όπως πάντοτε ήταν, πέτυχε να γράψει ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, τόσο εκρηκτικό ώστε να συνδυάζει αυτοψυχαναλυτικά βιώματα και παρατηρήσεις, με έγκυρες επιστημονικές θέσεις. Να επιχειρεί την κατάργηση του θανάτου και να υποβάλει "Έφεση" κατά αυτής της ποινής, στην οποία ο καθένας μας καταδικάζεται ερήμην του από τη στιγμή της γέννησής του.

Να πάρει συνεντεύξεις από εξωγήινους και εξωσυμπαντικούς, από τον Χάρο και τον Διάβολο και να ζητήσει ανεπιτυχώς ακρόαση από τον ίδιο τον Θεό. Να δημιουργήσει ένα νέο, δικό του σύμπαν και να διορίσει και δικό του θεό σε αυτό, τον καθηγητή, τεχνοκράτη και σούπερ-μάγκα Dr. Christ. Να ζήσει μαζί του και τη "Δευτέρα Παρουσία".

Και, τέλος, να καταλήξει σε μία άκρως πρωτότυπη πρόταση, προκαλώντας όλους μας να κερδίσουμε "Το Επίκαιρο Ελληνικό Στοίχημα". Φιλοδοξία του συγγραφέα είναι να δημιουργηθεί μια άτυπη "Λέσχη Παρέμβασης στην Ελλάδα", την οποία αποκαλεί "ΠΑΡΕΚ" club. (ΠΑνελλήνιο ΡΕαλιστικό Κίνημα). Πρόκειται για ένα βιβλίο, ένα σύγχρονο μυθιστόρημα απολύτως διαφορετικό από όλα τα άλλα που έχετε διαβάσει. Θα το τολμήσετε;»