Το Λεξικό του Ποδοσφαίρου στα... πόδια μας!

Μέσα σε μια ζεστή -και πλημμυρισμένη από... ποδόσφαιρο- ατμόσφαιρα, έγινε το απόγευμα της Τρίτης (25/2) η παρουσίαση του βιβλίου "Το Λεξικό του Ποδοσφαίρου".

Το Λεξικό του Ποδοσφαίρου στα... πόδια μας!

Ο προπονητής, Στάθης Σταθόπουλος, ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης και ο δημοσιογράφος, Μάκης Πολλάτος βρέθηκαν στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του Στέλιου Βραδέλη, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε -εκτός των άλλων- τις εκδόσεις Λιβάνη, που πίστεψαν στο πρώτο του εγχείρημα!

Το Λεξικό του Ποδοσφαίρου, το οποίο ξεφυλλίσαμε στους πρόποδες της Ακρόπολης, στον πολυχώρο Αίτιον, έρχεται να αποκαλύψει στους αμύητους τη μυστική γλώσσα των γηπέδων. Και στους ποδοσφαιρόφιλους τη χαρά να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις τους. Αφιερωμένο σε όσους μετά το διάβασμά του δε θα χρειαστεί να αναρωτηθούν ξανά τι εννοεί ο διπλανός τους όταν κραυγάζει: «Κοίτα ποδιά που έσκασε στην μπαλαρίνα ο υδραυλικός!».

Mεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι ποδοσφαιριστές Στέλιος Κρητικός, Γιάννης Γκοτσούλιας, Μιχάλης Φράγκος, Βαγγέλης Γκότοβος και ο προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος.

O συγγραφέας του βιβλίου Στέλιος Βραδέλης, σημειώνει: "Καμιά φορά μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς πως τα τραύματα του παρελθόντος επανέρχονται. Ξαναγύρισα στα πέντε μου χρόνια, σε μια βραδιά που έβλεπα στην τηλεόραση μπάλα με τον παππού μου. Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο, πάει να το σηκώσει και την ώρα εκείνη μπαίνει το μοναδικό γκολ του ντέρμπι. Γυρίζει ύστερα από κάμποση ώρα και με ρωτάει: «Ωραίο γκολ βάλαμε, μικρέ;» «Γκολάρα», απαντάω εγώ για να κάνω επίδειξη της τελευταίας λέξης που μου είχε μάθει.«Ποιος το έβαλε, Στέλιο;» ρωτάει ο παππούς έτοιμος να πανηγυρίσει μαζί με τον κιτρινόμαυρο ήρωά του. «Ο σκόρερ το έβαλε, παππού», ξεφούρνισα με τη βεβαιότητα του Φωτεινού Παντογνώστη. Θυμάμαι ακόμη το χάδι στο κεφάλι μου και τον παππού μου να μου εξηγεί πως ο σκόρερ είναι αυτός που βάζει το γκολ και ότι δεν πρόκειται για όνομα παίκτη. Καλύτερα να άνοιγε η γη να με καταπιεί. Στο λεξικό αυτό ήταν, πάντως, η πρώτη λέξη με την οποία ξεκίνησα να καταγράφω όσες λέξεις και φράσεις έχω μάθει στα γήπεδα".