Μια βόλτα με «Μεγάλες Αφηγήσεις»

Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στη 1 το μεσημέρι, σε συνεργασία με την BOOK PRESS 

Μια βόλτα με «Μεγάλες Αφηγήσεις»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμμετέχουν στον Περίπατο Βιβλίου που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της IBBY, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, και παρουσιάζουν μερικά από τα βιβλία που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Γνωστοί έλληνες συγγραφείς επιλέγουν ένα βιβλίο από τη σειρά κλασικής λογοτεχνίας «Μεγάλες Αφηγήσεις» και μας καταθέτουν τη δική τους ανάγνωση.

Ο Κώστας Β. Κατσουλάρης μιλά για τη «Γεροντοκόρη», την εξαίρετη ψυχογραφία του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης συστήνει «Το βαμμένο πουλί», τη συγκλονιστική αφήγηση του Γιέρζι Κοζίνσκι, ο Αλέξης Πανσέληνος μιλά για
«Το μοναστήρι της Πάρμας» του Σταντάλ, ο Δημήτρης Στεφανάκης για το διαχρονικό βιβλίο «H χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» του νομπελίστα Χάινριχ Μπελ, η Χρύσα Σπυροπούλου για το αξεπέραστο «Μαγικό βουνό» του Thomas Mann, ο Πέτρος Τατσόπουλος για τον «Θάνατο στη Βενετία» του Thomas Mann.

Στη σειρά «Μεγάλες αφηγήσεις» με υπεύθυνο τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη εντάσσονται έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας. Έργα συγγραφέων που έσπασαν το φράγμα του χρόνου και αξίζει να διαβάζονται από όλους ως μέρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά.

Είσοδος ελεύθερη