Το «Νυχτόσπιτο» του Jo Nesbo

Κυκλοφορεί στην Ελλάδα το νέο βιβλίο του Jo Nesbo, το «Νυχτόσπιτο»

Το «Νυχτόσπιτο» του Jo Nesbo

Με το «Νυχτόσπιτο» ο Νορβηγός μετρ του σασπένς Jo Nesbo μάς αποδεικνύει ότι ξέρει να χτίζει από το μηδέν τρομακτικά σύμπαντα.

Ένα στοιχειωμένο σπίτι, ένας μυστηριώδης τηλεφωνικός θάλαμος, ένα δάσος. Ο τιμημένος και στην Ελλάδα μετρ του σασπένς αυτή τη φορά μας παραδίδει ένα μοναδικό θρίλερ. Οπως μάλιστα σημειώνει η Sunday Express «Ο Νορβηγός μετρ μοιάζει να αποτίνει φόρο τιμής στον Stephen King».

Όλα ξεκινούν όταν μετά τον θάνατο των γονιών του στη φωτιά του σπιτιού τους, ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ Ελόβντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπαλαντάιν.

Όταν ένας συμμαθητής τους, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλες οι υποψίες πέφτουν στον Ρίτσαρντ, το καινούργιο θυμωμένο αγόρι που όλοι αντιμετωπίζουν ως παρία. Και φυσικά κανείς δεν τον πιστεύει όταν τους λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους ρούφηξε τον Τομ σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Κάρεν, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που τον ενθαρρύνει να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Τότε, εκείνος εντοπίζει τον αριθμό που κάλεσε ο Τομ για να κάνει φάρσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Δάσος των Κατόπτρων.

Εκεί βλέπει φευγαλέα ένα τρομακτικό πρόσωπο στο παράθυρο. Και τότε οι φωνές αρχίζουν να ψιθυρίζουν στο αυτί του… Κι όταν εξαφανιστεί ακόμα ένας συμμαθητής, ο Ρίτσαρντ θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του, να σώσει το μυαλό του από την τρέλα και να παλέψει με τη σκοτεινή μαγεία που πνίγει το Μπαλαντάιν.


Ο τιμημένος και στην Ελλάδα μετρ του σασπένς αυτή τη φορά μας παραδίδει ένα μοναδικό θρίλερ

Το νέο βιβλίο του Nesbo «Νυχτόσπιτο» κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση του Γρηγόρη Κονδύλη ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 25 χώρες, σε 55 εκατομμύρια αντίτυπα.