«Η μεγάλη νίκη της ζωής»

Η Sianti Gallery στηρίζει τον Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Η εκδήλωση για το βιβλίο «Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής»

«Η μεγάλη νίκη της ζωής»

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, η Sianti Gallery παρουσιάζει το βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Τσαλδίρη «Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής», ένα παραμύθι - ύμνος στα παιδιά που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του παιδικού καρκίνου.

«Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής» είναι μια ιστορία που με ποιητικό τρόπο προβάλλει την δύναμη της παιδικής ψυχής, την αφέλεια, την αθωότητα, την πίστη, την αγάπη και την υπομονή μπροστά σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το βιβλίο προλογίζει η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και αυτό του δίνει όραμα και ελπίδα προσφοράς.

Στην εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» θα απευθύνει χαιρετισμό ένας εκπρόσωπος του συλλόγου, ενώ η ψυχολόγος Μαρία Κούκνη θα μιλήσει για το πώς η Τέχνη λειτουργεί θεραπευτικά στα παιδιά που νοσούν από ανίατες ασθένειες. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιωθεί από την θεατρική παράσταση, στην οποία η Νόνη Play και η ομάδα της θα δραματοποιήσουν το παραμύθι. Τέλος, η συγγραφέας Ελένη Τσαλδίρη θα επικοινωνήσει διαδραστικά με τα παιδιά, μέσα από εικόνες.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση του έργου του Θανάση Λάλα «Ακροβάτες της χαράς», ο οποίος το δώρισε για την λαχειοφόρο που ξεκίνησε με τα εγκαίνια της καθιερωμένης εορταστικής έκθεσης «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024» τον Δεκέμβριο και στις 2 Φεβρουαρίου ένας τυχερός θα το αποκτήσει.

Όλα τα έσοδα της λαχειοφόρου θα δοθούν την ίδια μέρα σ’ έναν εκπρόσωπο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» για την ενίσχυση των αναγκών του συλλόγου.