AthensCon 2023: Τρεις μέρες γεμάτες ποπ κουλτούρα!

Το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα, επιστρέφει για έβδομη χρονιά από τη 1 ως και τις 3 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου.

AthensCon 2023: Τρεις μέρες γεμάτες ποπ κουλτούρα!

To AthensCon είναι το πρώτο πραγματικά μεγάλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν.

Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της τριήμερης εκδήλωσης.

Το AthensCon επιστρέφει για την έβδομή του χρονιά στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου στο σπίτι του στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), το οποίο θα γεμίσει με αγαπημένους ήρωες και χαρακτήρες από ταινίες, βιβλία, κόμικς και video games. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, εκθέσεις και εργαστήρια γύρω από τα κόμικς, τον κινηματογράφο, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά άλλα.

90 σκιτσογράφοι / εικονογράφοι από τη χώρα μας, γνωστοί και καταξιωμένοι στον χώρο, αλλά και νέοι που ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τα έργα τους προς τέρψη των επισκεπτών θα βρίσκονται στο AthensCon. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα και να φωτογραφηθούν με τους παραπάνω αγαπημένους καλλιτέχνες και ηθοποιούς.

Φέτος όπως και κάθε χρονιά θα παρευρεθούν θρυλικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μέρη της υφήλιου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο αδερφός της Τζούλια, Ερικ Ρόμπερτς, ο βετεράνος ηθοποιός με πάνω από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας και στη σκηνή και στην οθόνη. Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 700 ταινίες, καθιστώντας τον έναν από τους πιο παραγωγικούς ηθοποιούς στο Hollywood. Έχει αξιολογηθεί για την ευελιξία του στο να υποδύεται χαρακτήρες από διάφορα είδη, όπως δράση, δράμα, κωμωδία και τρόμου.

Επίσης στο AthensCon θα παρευρεθεί και ο Ηλίας Τουφεξής, ένας Καναδός ηθοποιός με καταγωγή από την Ελλάδα και την Κύπρο ο οποίος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε ταινίες, τηλεόραση και βιντεοπαιχνίδια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και σύντομα κέρδισε φήμη για την πολυμορφία και τη δυναμικότητα του ως ερμηνευτής. Εχει εμφανιστεί σε πολλές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών σειρών «The Expanse» και «Supernatural», καθώς και αξιομνημόνευτων ρόλων σε ταινίες όπως το «The Terrorist Next Door» και το «Dead Rising: Endgame».

Μαζί τους στο AthensCon θα βρίσκεται και η συγγραφέας γνωστών ιστοριών των comics του «Thor», η Νορβηγίδα Τορούν Γκρεμπέκ, η οποία έχει καθιερωθεί ως μια από τους πιο συναρπαστικές νέες σεναριογράφους στον Αμερικάνικο χώρο κόμικς τα τελευταία χρόνια, ο αναγνωρισμένος Αμερικανός καλλιτέχνης κόμικς, Ανταμ Κούμπερτ o οποίος έκανε έντονη την παρουσία του ως καλλιτέχνης σε αρκετά γνωστούς τίτλους κόμικς, όπως στα «Wolverine», «X-Men», «The Incredible Hulk» και «Spider-Man», αλλά και ο Έλληνας καλλιτέχνης Δημήτρης Πατέλης. Αυτοδίδακτος έμαθε να χρησιμοποιεί τον αερογράφο στις αρχές της δεκαετίας του ’90, γεγονός που συνέβαλε στην πρώιμη επιτυχία του. Το 1993 τράβηξε την προσοχή του μάνατζερ του Γκάιγκερ, Λέσλι Μπαράνι. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Λούκας Γουίλτον για να δημιουργήσει concept art για την κινηματογραφική βιομηχανία. Μέχρι το 1997, είχε συνδυάσει πετυχημένα το παραδοσιακό σχέδιο με το ψηφιακό. Εξασκώντας συνεχώς το στυλ και τις τεχνικές του, επανεφευρίσκει συνεχώς τη δουλειά του ενώ ταυτόχρονα σκοτώνει τη ρουτίνα.

Επίσης στο φετινό AthensCon θα βρίσκονται και οι Κάρι Νορντ, Λούκα Λάκα Μονταλιάνι, Κρίσι Μουρνς, Περέ Περέζ, Χόρχε Φόρνες και Σαμπίν Ριτς.

AthensCon | 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου | Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do)

Εισιτήρια:

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προαγοράζουν online τα εισιτήρια για την είσοδο τους στο στάδιο από την πλατφόρμα του AthensCon. Αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει το εισιτήριο του παραδοσιακά, μπορεί να επισκεφθεί το κατάστημα Comicworld (Αγίας Βαρβάρας 1, Κορυδαλλός τ.κ. 18120, τηλ. 2104957843) και να το αγοράσει επιτόπου.

One Day Pass: 9€
Weekend Pass: 14€
3 Day Pass: 19€

Family One Day Pass: 30€
Family Weekend Pass : 50€
3 Day Family Pass: 70€
Ισχυεί για τέσσερα (4) μέλη οικογενείας, δυο ενήλικες και δυο ανήλικα ή ένας ενήλικας και τρία ανήλικα.

Πηγή: flix.gr