Κλασικά έργα που γράφονταν... χρόνια!

Έργα ορόσημα στην Ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας που γράφονταν και... γράφονταν!

Κλασικά έργα που γράφονταν... χρόνια!

«Το καλό πράγμα αργεί να γίνει», αποφαίνεται η λαϊκή σοφία και ως συνήθως αποδεικνύεται αλάνθαστη. Μεγάλα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας είχαν τον... ατέλειωτο όσον αφορά τον χρόνο συγγραφής τους αλλά φαίνεται πως όλος αυτός ο κόπος δεν πήγε χαμένος.

Θεία Κωμωδία, Δάντης

Ό,τι είναι τα ομηρικά έπη για την αρχαιότητα είναι χωρίς αμφιβολία, η «Θεία Κωμωδία» για τον σύγχρονο κόσμο. Το κορυφαίο επίτευγμα του Δάντη γραφόταν για 13 ολόκληρα χρόνια από το 1308 μέχρι το 1321 σαλπίζοντας την «αναγέννηση» στα ευρωπαϊκά γράμματα.

Άννα Καρένινα, Τολστόι

Το αριστούργημα του ο Λέων Τολστόι άρχισε να το γράφει στις αρχές της δεκαετίας του 1870, δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό «Ρούσκι Βέστνικ» από το 1873 ενώ σε μορφή βιβλίου εκδόθηκε μόλις το 1877, όταν πια είχε ολοκληρωθεί.

Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο, Μαρσέλ Προυστ

Χρειάστηκε 16 χρόνια, από το 1906 μέχρι το 1922 προκειμένου να αποπερατώσει ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ τον καθεδρικό του μυθιστορήματος που έμεινε γνωστός με τον τίτλο: «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» και περιλαμβάνει 7 ενότητες, αρχής γενομένης από τη «Μεριά του Σουάν».

Αβέβαιη δόξα, Ζοάν Σάλες

Το αριστούργημα της Καταλανικής λογοτεχνίας με θέμα τον Ισπανικό εμφύλιο άρχισε να γράφεται από τον Ζοάν Σάλες το 1948 αλλά ολοκληρώθηκε 30 χρόνια μετά, το 1977 ως ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο σύνθετο μυθιστόρημα. Το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος από τον Ευρυβιάδη Σοφό για λογαριασμό των εκδόσεων Άγρα.